Uči i igraj: Sjutra fudbalski kup za 400 djece iz 12 opština

Fudbalski kup Uči i Igraj biće održan u subotu, 15. juna u Mojkovcu, a okupiće djecu iz 12 opština koja su prethodnih mjeseci učestvovala u istoimenom projektu.

Kup organizuju udruženje Roditelji i UEFA fondacija za djecu, u partnerstvu sa Fudbalskim savezom Crne Gore. Događaj je dio projekta Uči i igraj – jednake mogućnosti za svu djecu, u kojem je ove godine učestvovalo 1.440 osnovaca, uzrasta od sedam do deset godina. Cilj projekta je podrška bavljenju sportom, obrazovanju i socijalnoj integraciji djece osnovnoškolskog uzrasta.

Fudbalski kup je planirano da počne u 14 časova, na stadionu FK Brskovo u Mojkovcu, a prisustvovaće najmanje 400 djece. Utakmiće će trajati do 20h.

Sportski događaj će otvoriti potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta Dragoslav Šćekić, a prisutnim će se obratiti i predstavnici Fudbalskog saveza Crne Gore i Opštine Mojkovac. Održavanje Kupa je podržalo i Ministarstvo prosvjetu, nauke i inovacija, koje je omogućilo uključivanje osnovaca i nastavnika u aktivnosti podrške pri učenju i organizovanje besplatnih treninga fudbala. Prijatelji Kupa su i Opština Mojkovac, Ministarstvo sporta i mladih i kompanija Ledo.

Glavna poruka projekta – jednake mogućnosti obrazovanja i bavljenja sportom za svu djecu, je već godinama težnja udruženja Roditelji koju nastoji da postigne servisima podrške djeci koja žive u socijalno ugroženim porodicama.

Projekat Uči i Igraj, koji je realizovan od februara do jula 2024. godine, obuhvatio je ukupno 1.440 djece uzrasta od sedam do deset godina iz Mojkovca, Plava, Berana, Žabljaka, Kolašina, Rožaja, Pljevalja, Bijelog Polja, Nikšića, Danilovgrada, Zete i Podgorice.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply