U osnovnim školama sjutra počinje sakupljanje udžbenika za reciklažu

Akcija “Znanje nije za bacanje- Reciklirajmo udžbenike”, koju organizuje Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija u saradnji sa Deponijom d.o.o. Podgorica i udruženjem Roditelji, počeće sjutra, kada učenici mogu dostaviti knjige i sveske školama. Isto to, đaci prijavljenih škola mogu učiniti i u ponedjeljak, 17. juna, nakon čega će se u akciju uključiti Deponija.

Ekipa tog podgoričkog preduzeća će, kako je planirano, u periodu od 18. do 25. juna obići sve škole u Podgorici, Tuzima, Zeti, Cetinju i Danilovgradu i preuzeti materijal za reciklažu. Obići će i sve veće, gradske škole u ostalim opštinama, dok će prigradske i seoske škole prikupljeni materijal dostaviti najbližoj obrazovnoj ustanovi.

Preduzeće Deponija će, u dogovoru sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija, novac koji bude sakupljen recikliranjem udžbenika uložiti u uređenje dvorišta neke od osnovnih škola.  

Cilj akcije Znanje nije za bacanje – Reciklirajmo udžbenike je, kako poručuju organizatori, da se podigne svijest o značaju recikliranja i očuvanja životne sredine među učenicima, nastavnicima i roditeljima.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply