U subotu cetinjsko izdanje Festivala Porodica Fest: Svi u Park 13. jul

U subotu će cetinjski Park 13. jul biti epicentar porodične radosti jer će u njemu biti organizovano cetinjsko izdanje Festivala roditeljstva Porodica Fest. Program će trajati od 10 do 16 sati, a programski segmenti će se biti održavani na centralnoj bini i u tematskim zonama u parku.

Organizatori Festivala su udruženje Roditelji i njegovo socijalno preduzeće Kreativa Lab, partner je Prijestonica Cetinje, pokrovitelj kompanija CWP Europe, dok su prijatelji Festivala kompanija Voli, NLB banka i RTCG.  

Mališani će tokom programa koji će se odvijati na bini uživati u koreografijama cetinjskih predškolaca iz JPU „Zagorka Ivanović“ i najmlađih članova KUD-a „Njegoš“, zatim u šou programima INEX Cirkus Teatra, lutkarskoj predstavi „Kuče koje nije umjelo da laje“ Dječijeg umjetničkog centra, Plesnim animacijama plesnog kluba Mystic, čarlston koreografiji i basni „Gavran i lisica“, koju će izvesti Marija Vujović i Darija Pravilović, FDU Cetinje, kao i u nastupu dječijeg hora i mladih muzičara iz Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Savo Popović“ Cetinje. Žurku za mališane će prirediti animatori Rent a party, a nakon animacije mališani će uživati u performansu „Pričam ti priču“, Dramskog studija Kraljevskog pozorišta Zetski dom Cetinje, dok će na kraju programa nastupiti dječiji animator Žarko Žabac.

U park stiže i Služba zaštite u spašavanja Cetinje koja će u terminu od 10 do 11 sati organizovati aktivnosti pod nazivom Želim da postanem vatrogasac.

U dijelu programa koji će biti organizovan u osam tematskih zona u parku biće održano preko 30 kreativnih, edukativnih, umjetničkih, ekoloških i sportskih radionica i zabavnih aktivnosti.

U okviru VOLI zone umjetnosti i edukacije aktivnosti će organizovati: Centar za izučavanje ptica, Ogledalce Facepainting, Američki ugao Cetinje, Marica Stanković, Udruženje Roditelji, Marina Bokan i Ksenija Borozan.

U NLB Eko zoni aktivnosti će organizovati: Fondacija Čini Dobro i 3D soba, Green home, učenici JU Srednja stručna škola Cetinje, sa nastavnicom Sanjom Bajović, Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, Evropska agencija za bezbjednost hrane (EPSA), Zeleni talas i Ozelenimo Crnu Goru.

U Sportskoj zoni aktivnosti će organizovati Škola fudbala Winner, Judo Club Crnogorac, KK Lovćen i Kik boks klub Lovćen dok će u Čitalačkoj zoni aktivnosti će organizovati novinarka Anica Vujadinović i KC Čigralište.

U Zoni za najmlađe aktivnosti će organizovati Udruženje Roditelji i Maskote.me dok će NTC centri Crne Gore organizovati aktivnosti u NTC zoni.

U Izviđačkoj zoni aktivnosti će organizovati Savez izviđača Crne Gore i Izviđački odred Gojko Kruška, dok će u zoni Udomi me Društvo za zaštitu životinja Feniks Cetinje organizovati udomljavanje štenaca.

Tokom festivala biće održan i porodični sajam u okviru koga će se predstaviti: BENU, Hipicon Handmade Store Montenegro, Baby Atlas, Azeta Bio, Atelje Manufaktura, Petljica design, Bokica Alojica Forever, Roditeljska SOS linija, Učionica družionica, Centar za mame i NVO Žensko preduzentištvo Cetinje.

Radujemo se druženju sa Cetinjanima svih generacija i vjerujemo da će biti zadovoljni programom i aktivnostima koji smo pripremili za njih. Biće to još jedna lijepa prilika da slavimo porodicu na najljepši način, zato pozivamo i porodice iz drugih gradova da nam se pridruže i iskoriste priliku da svojim mališanima prirede druženje u prirodi za pamćenje. U subotu svi u cetinjski park 13. jul!“, poručuju iz udruženja Roditelji.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply