Đaci OŠ “Maksim Gorki” vraćeni kući zbog navodne prijetnje o bombi

Đaci prve smjene Osnovne škole “Maksim Gorki” u Podgorici vraćeni su kući zbog prijetnje o navodno postavljenoj eksplozivnoj napravi u toj školi, saznaju Vijesti.

Iz Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je saopšteno da je jutros u 7.30 sati, na adresu OŠ „Maksim Gorki“ stigao mejl prijeteće sadržine.

“Uprava škole je kontaktirala Upravu policije, kako bi se preduzele odgovarajuće mjere i radnje. Specijalizovane policijske ekipe vrše pregled prostorija i o rezultatima istrage će javnost biti blagovremeno obaviještena. Učenici, nastavnici i nenastavno osoblje, odmah su napustili školski objekat. Odlukom Uprave škole, nastave neće biti ni u drugoj smjeni”, kazali su u MPNI, kako prenosi CDM.

Dojave o bombama, za koje je kasnije utvrđeno da su bile lažne, obilježile su kraj prvog polugodišta u mnogim školama i prošle školske godine.

Veliki broj crnogorskih škola je i 23. decembra prošle godine mailom dobio dojave o postavljenim bombama. To se dešavalo i više puta raniej te školske godine, a zbog informacija o postavljenim eksplozivnim napravama nastava je obustavljana i u junu ove godine. Tada je odloženo i eksterno testiranje za đake devetog razreda.  

Iz ministarstava prosvjete i unutrašnjih poslova najavili su prošlog decembra, nakon dojava, da će formirati koordinacioni tim, koji će se baviti unapređenjem preventivnog aspekta u pogledu lažnih dojava o bombama u vaspitno -obrazovnim ustanovama. To je bilo dogovoreno na sastanku ministra prosvjete I predstavnika Uprave policije.

Par mjeseci kasnije, iz MUP-a su saopštili da su škole u Crnoj Gori bezbjedne, a sve dojave o bombama koje su uznemirile javnost u posljednjih godinu, poslali su maloljetnici.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply