Objavljena preliminarna lista dobitnika pomoći za kupovinu školskog pribora

Glavni grad Podgorica objavio je danas preliminarnu listu dobitnika pomoći u iznosu od 50 eura za kupovinu školskog pribora za đake prvake. Roditelji/staratelji koji nijesu ispunili uslove tražene konkursom mogu dopuniti dokumentaciju u roku od narednih sedam dana.

Kako je saopšteno, na osnovu podnijetih zahtjeva, Komisija je izvršila provjeru podataka za dodjelu novčanih sredstava za kupovinu školskog pribora za učenike prvog razreda osnovne škole za školsku 2023/2024.godinu, na teritoriji Glavnog grada.

“Koristeći Jedinstveni sistem za elektronsku razmjenu podataka sa Ministarstvom prosvjete i uvidom u Matični registar rođenih, dobijeni su podaci za podnosioce zahtjeva i upisanu djecu. Konstatovano je da za određeni broj podnešenih zahtjeva ne postoje podaci o podnosiocu u Matičnom registru rođenih, odnosno za određen broj djece ne postoje podaci u bazi podataka o upisanoj djeci, koji su dobijeni od Ministarstva prosvjete”, naveli su iz Glavnog grada.

Potom su, kako su naveli, nakon okončanja poziva kroz direktan kontakt sa podnosiocima zahtjeva u znatnoj mjeri otklonila nedostatke, dok određeni broj zahtjeva nije bilo moguće provjeriti.

Komisija je pripremila dva dokumenta, u prvom se nalazi spisak ispravnih zahtjeva, dok se u drugom nalaze neispravni zahtjevi, sa obrazloženjem i to:

  • Nema podataka u MUP-u (ovo se odnosi na podnosioce zahtjeva, odnosno upitom u Matični registar rođenih za JMB podnosioca ne postoje podaci)
  • Nema prebivalište u Podgorici (javnim pozivom jasno je naznačeno da podnosilac mora imati prebivalište u Podgorici, a uvidom je utvrđeno da podnosilac ima prebivalište u nekoj drugoj opštini)
  • Nije pronađeno dijete (uparivanjem podataka nije pronađeno dijete upisano u prvi razred osnovne škole, čiji je podnosilac roditelj)
  • Duplo podnešen zahtjev (za to dijete je već podnešen zahtjev)

Na objavljenu listu mogu se podnijeti prigovori sedam dana od dana objavljivanja na sajtu Glavnog grada https://podgorica.me/oglasi Ukoliko elektronskom provjerom podataka nije dokazan pravni osnov, podnosilac ga može dokazati prilažući sljedeću dokumentaciju:

  • Izvod iz Matičnog registra rođenih za dijete
  • Dokaz da je dijete upisano u prvi razred osnovne škole na teritoriji Glavnog grada Podgorica
  • Uvjerenje o prebivalištu na teritoriji Glavnog grada za podnosioca

(Ukoliko je podnosilac već predao određeni dio dokumentacije, potrebno je dostaviti samo nedostajuću dokumentaciju)

Dokumentaciju, odnosno dopunu dokumentacije građani mogu dostaviti preko arhive Glavnog grada sa naznakom: Komisija za dodjelu novčanih sredstava za kupovinu školskog pribora za učenike prvog razreda osnovne škole za školsku 2023/2024.godinu, Trg nezavisnosti br.20, Podgorica.

Iz Glavnog grada ističu da se javni poziv odnosio na sve prvake sa teritorije Podgorice, odnosno da svako ko je dostavio potpunu dokumentaciju, ostvariće pravo na ovu vrstu podrške.

Na ovom LINKU možete provjeriti da li je podnijeti zahtjev na listi ispravnih ili je potrebno dopuniti dokumentaciju.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply