Prozori i krov škole čekaju obećanih 220.000 eura

Uprava OŠ “Milan Vukotić” poslala je treći dopis Ministarstvu prosvjete tražeći informacije šta se desilo sa novcem od donacije za zamjenu prozora i krova, koji su prije pet godina dobili od Ambasade SAD-a. U pitanju je cifra od 220.000 eura, a radovi je trebalo da počnu 1. avgusta 2021. godine. Ovo je treći dopis koji Sonja Bjelobrković, direktorica škole u Golubovcima, šalje ministru Miomiru Vojinoviću. Za sada je bez odgovora.

“Povodom radova koji su trebali da se obave na starom dijelu škole, a vezano za zamjenu svih drvenih prozora, ulaznih i vjetrobranskih vrata, kao i krova uputili smo molbu ministru prosvjete za pomoć oko realizacije ovog projekta jer je negdje, kao što vidimo, zapelo. Kako nijesmo dobili odgovor, poslali smo im još jedan dopis. Međutim, ni tada odgovor nijesmo dobili. Naša namjera je da sa problemom koji imamo, upoznamo sve subjekte vlasti koji nam mogu pomoći. U našem obraćanju ponovo smo pitali ministra šta se desilo sa novcem koji je namijenjen našoj školi i kada možemo očekivati početak radova. Naglasili smo da dolaze hladni, vjetroviti i kišni dani i da se problem sa prozorima i krovom usložnjava i raste. To situaciju u našoj školi čini alarmantnom”, rekla je Bjelobrković.

Ona je istakla da loši uslovi zbog kojih prokišnjava škole ne mogu dovesti u pitanje održavanje nastave tokom zime. Za sada, kako je kazala, neće tražiti mišljenje Instituta za javno zdravlje da li je, zbog vlage, bezbjedno da djeca borave u učionicama.

Inače, zgrada OŠ “Milan Vukotić” stara je 64 godine, a drveni prozori, njih oko 70, su potpuno dotrajali.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply