Ministarstvo prosvjete: Snimak iz vrtića nije nastao u Crnoj Gori

Snimak, koji je objavljen na društvenim mrežava, na kojem se vide djeca koja pjevaju pjesmu “Veseli se srpski rode”, uz dizanje tri prsta, nije nastao u Pljevljima, niti u nekom drugom vrtiću u Crnoj Gori. To je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nakon informacija da sporni snimak potiče iz jednog od vrtića Javne predškolske ustanove Eko bajka.  

“Povodom snimka koji kruži društvenim mreža, a tiče se djece predškolskog uzrasta koja pjevaju određeni sadržaj uz gestikuliranje prstima, za koji se tvrdi da je nastao u vrtiću u Pljevljima, Ministarstvo prosvjete najoštrije demantuje i saopštava da snimak nije nastao u vrtiću u Pljevljima niti u jednoj predškolskoj ustanovi u Crnoj Gori”, naveli su iz Ministarstva prosvjete.

Poručili su da neće dozvoliti da se djeca zloupotrebljavaju u bilo koje svrhe, posebno ne političke.

Reagovanje povodom spornog snimka i informacija da je nastao u pljevaljskom vrtiću stiglo je i iz JPU Eko Bajka.

Kolektiv te ustanove naveo je da se već duži niz godina trude da uljepšaju djetinjstvo djeci.

“Kroz brojne aktivnosti zapažene kako u Crnoj Gori tako i u regionu trudimo se da njegujemo prave vrijednosti kroz međusobno uvažavanje i poštovanje. Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama pod nazivom Vrtić u Pljevljima nije nastao u našoj ustanovi. Sve ono što radimo sa djecom prilagođeno je njihovim potrebama, željama i mogućnostima”, saopštili su iz pljevaljske JPU Eko bajka, ističući da je osnovni cilj ustanove da dijete bude dijete u pravom smislu te riječi.

Povodom snimka koji se juče pojavio na društvenim mrežava juče je reagovao veliki broj roditelja. Neki od njih obratili su se i udruženju Roditelji, tražeći hitnu reakciju kako bi se zaštitila djeca.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply