Karate klub Podgorica upisuje nove članove

Treninzi u Karate klubu Podgorica počeće 4. septembra, a u toku su prijave novih članova koji mogu izabrati jednu od dvije lokacije – fiskulturne sale OŠ Oktoih na  Zabjelu ili OŠ “Vladimir Nazor” u Maslinama. Besplatne treninge u ovom klubu imaju djeca iz socijalno ugroženih porodica, kao i djeca sa smetnjama u razvoju.

Iz KK Podgorica podsjećaju da je karate najkompletniji korektivni i moderan bazični sport.

“Karate pruža mnoge benefite za dječiji uzrast, a to su pravilan razvoj, prevenciju deformiteta, pravilno držanje tijela, motoričke sposobnosti, gipkost, pokretljivost, brzinu… Ne treba zanemariti ni mentalnu stranu njihove ličnosti: samopouzdanje, stabilnost, duhovnost, etičnost, empatiju, moralnost, radne navike i druge vrline”, poručuju iz Karate kluba Podgorica.

Izbor karatea, kako navode, doprinosi razvijanju liderskih sposobnosti, kroz treninge se utiče na karakterne osobine djece, a kao značajno, između ostalog, ističu i socijalizaciju u vršnjačkoj grupi i prihvatanje pozitivnih autoriteta.

Iz Karate kluba Podgorica navode da imaju program vježbanja primjeren znanju i uzrastu djece, uz adekvatan intezitet opterećenja.

Dodaju da njihovi članovi, osim što polažu za učenička i majstorska zvanja, mogu i da se takmiče i ostvaruju sportske uspjehe.

„Više je razloga zbog kojih je Karate klub Podgorica pravi izbor za vašu djecu. Između ostalog, imamo program vježbanja primjeren znanju i uzrastu, uz adekvatan intezitet opterećenja, a veoma je važno istaći i pedagoški pristup i stručnost naših trenera. Članovi, pored karatea, vježbaju spretnost, okretnost, skočnost i elastičnost i razvijaju upornost, kreativnost, optimizam, prijateljstvo“, saopštili su iz Karate kluba Podgorica.

Više informacija zainteresovani mogu dobiti pozivom na brojeve telefona  067 576 554 i 069 574 821.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply