Desetogodišnjak prijavio da je dobio batine, otac i maćeha zadržani odlukom tužioca

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici odredilo je, nakon saslušanja, zadržavanje do 72 sata bračnom paru iz Podgorice, koji je osumnjičen za nasilje u porodici. Tome je prethodila prijava desetogodišnjeg dječaka, njihovog sina, odnosno pastorka, kojeg je policija zatekla na Cetinju, nakon čega im je ispričao da ga je maćeha istukla.

Dječak je, prema nezvaničnim informacijama portala Roditelji.me, juče nakon nastave u školi, ušao u autobus i prevezao se do Cetinja. Službenici policije, koji su ga uočili, zaustavili su ga i pitali odakle je. On im je, prema našim saznanjima iz policije, ispričao da ga je maćeha istukla i da je zato, umjesto da se vrati kući, odlučio da uđe u autobus i stigne do Cetinja. Nakon što je o tome obaviješten Centar za socijalni rad, dječak je u njihovoj pratnji vraćen u Podgoricu i odveden u policiju.

Policija je pozvala oca i maćehu dječaka, o slučaju obavijestila tužioca, koji je, nakon što ih je saslušao, donio odluku o privođenju i zadržavanju do 72 sata bračnog para. Biće saslušani u Osnovnom sudu.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply