Od septembra priprema za školu u svim vrtićima JPU “Ljubica Popović”

U svim vaspitnim jedinicama podgoričke JPU “Ljubica Popović” od naredne školske godine biće organizovana priprema djece za školu. Ovaj kraći program je besplatan i organizuje se u popodnevnim satima, a mogu se prijaviti djeca koja nijesu obuhvaćena cjelodnevnim programom.

“Novina je što ove školske godine možemo u svim vaspitnim jedinicama da organizujemo kraći program u poslijepodnevnim satima koji je besplatan. On je namijenjen djeci koja polaze u školu i nijesu upisana u cjelodnevni program. Ovaj program je jako koristan za djecu i pozivamo roditelje da ih prijave”, rekla je direktorka JPU “Ljubica Popović” Vesna Nikolić.

Ona ističe da će u vrtićima u Berima i na Drezgi organizovati rad tri puta sedmično po dva sata.

“Interaktivni punktovi u Berima i na Drezgi namijenjeni su za uzrast od tri do šest godina i nastava će se odvijati tri puta sedmično po dva sata. U vaspitnoj jedinici u Grbavcima već imamo cjelodnevni program, ali nudimo i interaktivni punk, dok je u Berima kraći i interaktivni program. Uskoro ćemo početi kampanju po selima kako bi se što više djece upisalo sa tog područja. Jako je važno da se djeca uključe i predškolsko obrazovanje i nastojaćemo imam što veći broj polaznika”, kazala je Nikolić.

Kao i u ostalim predškolskim ustanovama, upis počinje 24. maja i trajaće do 15. juna.

Ona objašnjava da roditelji, odnosno staratelji, koji prvi put upisuju djecu u vrtić imaju mogućnost da to učine na dva načina – putem platforme upiši.edu.me i direktno u vaspitnoj jedinici koje žele da njihovo dijete pohađa.

“Upis za cjelodnevni program vrši se u svih 11 vaspitnih jedinica, kao i za kraći program, odnosno pripremu djece za školu. Upis djece u interaktivne punktove obavljaće se za Beri u VJ Palčica i u zgradi uprave u Ulici arhitekte Milana Popovića broj 1, za Grbavce i Barutanu u VJ Zvjezdice u Farmacima i u zgradi uprave i za Drezgu samo u zgradi uprave ustanove”, rekla je Nikolić.

Izvor: Dan

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply