Reagovanje porodice napadnutog dječaka: Dobili poziv za još jedno izmirenje, na koje su našu djecu dočekali motkama

Foto: Pobjeda

Porodica učenika devetog razreda OŠ “Štampar Makarije”, koji je juče teško povrijeđen kada su ga u blizini školskog dvorišta fizički napali otac njegove školske drugarice i još dva muškarca, reagovala je danas, navodeći da je problem koji je označen kao uzrok incidenta riješen prije tri dana. Tada je, kako kažu, došlo do izmirenja porodica, dječak je vratio novac i prestao sa provokacijama, ali je napadnut uprkos tome.

 “Uz svu  odgovornost, koju, kao roditelji, preuzimamo zbog nesmotrenog i pogrešnog poteza našeg djeteta zbog kojeg iskreno žalimo, koje je u medijima označeno kao uzrok jučerašnjeg incidenta u kojem su ga brutalno prebila trojica, 20 i više godina stariji od njega, a u kojem je povrijeđeno i naše drugo dijete, želimo da ukažemo da je problem sa porodicom njegove školske drugarice, a čiji članovi su uhapšeni, riješen prije tri dana. Tada je i došlo do izmirenja porodica i regulisanja svega što je u tom trenutku predstavljalo problem. Tada smo i mi i oni, prvenstveno kao roditelji, priznali da smo svjesni problema naše djece. Tada smo se rastali uz pruženu ruku jedni drugima. Od tog dana nijesmo imali nikakav kontakt. Sve do juče ujutro, kada smo dobili poziv za još jedno izmirenje, na koje su našu djecu dočekali motkama/pendrecima”, navodi porodica dječaka.

Dodaju da su “nadležnim organima prepustili da utvrde čija je odgovornost za jučerašnje divljaštvo, u kojem je napadnuto ukupno petoro djece”.

“Nadležni organi su upoznati i sa prijetnjama koje je naše dijete dobijalo godinama unazad, a zbog kojih nikada nije reagovalo podnošenjem prijava. Nažalost. Znači, nije istina da je naše dijete odbilo da vrati novac i da je nastavilo sa provokacijama. Sve je to detaljno iznijeto i na saslušanju u policiji. Takođe, uprava škole nas je juče obavijestila da nije istina da su naše dijete označili problematičnim, a što ste, takođe, objavili. Vjerujemo da ste nesmotreno objavili i tu informaciju i da vam nije bio cilj da nam nanesete dodatnu štetu u ovom, po sve nas, ionako teškom trenutku”, navela je dječakova porodica u reagovanju.

Nadaju se, kako su istakli, da ćemo svi više doprinijeti suzbijanju nasilja među svom djecom, a čemu će prvenstveno oni, roditelji teško povrijeđenog sina, znatno više obratiti pažnju.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply