Traže od Ministarstva da se đaci ne raspoređuju u OŠ “Marko Miljanov”

Uprava i predstavnici Savjeta roditelja đaka podgoričke OŠ “Vladimir Nazor” zatražili su od direktorice Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje Aleksandre Kuč da se OŠ “Marko Miljanov” izuzme iz plana da djeca tamo i sledeće godine pohađaju nastavu.

Kao razlog naveli su da je škola neuslovna, a od Kuč su dobili objašnjenje da su obezbijeđena sredstva za adaptaciju učionica.

“Osnovna škola Marko Miljanov je neuslovna i za sljedeću godinu tražimo da se izostavi kada je u pitanju organizacija pohađanja nastave naših učenika. Međutim, rečeno nam je da će tri učionice biti adaptirane, one koje koriste naši učenici. Ostala je solucija da se djeca rasporede u dvije škole, odnosno OŠ “Novka Ubović” i gimnazija Luča. Za petak je ponovo zakazan sastanak direktora da se vidi mogu li raspored da naprave i da se izuzme škola na Koniku”, rekla je predsjednica Savjeta roditelja Jelena Milošević.

Ona je rekla da im je prihvatljivo da djeca tamo nastave sa pohađanjem nastave u slučaju da se učionice renoviraju, promijeni inventar i obezbijedi adekvatno grijanje. Istakla je da oni ne bježe od te škole, ali da su uslovi jako loši. Međutim, roditelji smatraju da je mnogo jednostavnije djecu rasporediti u dvije škole ukoliko kapacitet to dozvoljava.

“Tu je samo u pitanju volja direktora škola. Vjerovatno bi trebalo samo jedna međusmjena za prvake da se obezbijedi”, kaže Milošević.

Izvor: Dan

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply