Čeka se nova odluka tužioca u slučaju nasilja nad maloljetnicima ispred Gimnazije

Nakon što je podnijeta krivična prijava protiv grupe maloljetnika zbog nasilničkog ponašanja, kada su u ponedjeljak uveče u blizini Gimnazije “Slobodan Škerović” u Podgorici napali trojicu gimnazijalaca, Osnovno državno tužilaštvo će opet odlučivati o ovom slučaju, jer su podnijete nove prijave protiv istih počinilaca.

Po jučerašnjem nalogu tužioca, podnijete su krivične prijave protiv maloljetnika I.R, S.K, P.M, kao i protiv više nepoznatih lica, ali su i pored toga, od ponedjeljka, kada su fizički nasrnuli na gimnazijalce, oni još u dva navrata dolazili da im prijete. Posljednji put to se desilo sinoć i to u dvorištu škole, koju inače ne pohađaju. Kada ih je ugledao jedan od gimnazijalaca koji je bio žrtva ovog nasilja vratio se u školu i izbjegao susret tako što je iskočio kroz prozor sa druge strane zgrade.

“Postupajući tužilac je naložio da se spisi predmeta objedine sa krivičnom prijavom koja je podnijeta protiv tri maloljetne osobe po prijavi od 10. aprila. Objedinjeni spisi i krivična prijava će biti dostavljeni prvom postupajućem tužiocu na dalju nadležnost i odlučivanje”, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, u okviru svojih nadležnosti, postupili po prijavama povodom događaja ispred Gimnazije „Slobodan Škerović“, kada je verbalno napadnut jedan maloljetnik, a onda i fizički on i još dva maloljetnika, od strane tri maloljetne osobe.

“Prva prijava podnijeta je 10. aprila oko 20 časova kada su građani prijavili da je došlo do narušavanja javnog reda i mira u blizini pomenute škole. Policija je izašla na lice mjesta gdje tom prilikom nije bilo zatečenih lica. Iste večeri oko 21 čas u službene prostorije podgoričke policije pristupila su tri maloljetna lica u prisustvu roditelja, od kojih je jedan roditelj D.S. Maloljetnici su izjavili da su neposredno prije toga prvo verbalno, a potom i fizički napadnuti od strane tri maloljetna lica. Oni su dostavili ljekarsku dokumentaciju, u kojoj su im konstatovane lake tjelesne povrede”, naveli su iz policije.

Policija je, kako su dodali, prikupila obavještenja od tri prijavljena lica i dva svjedoka događaja, a izuzet je i video nadzor.

“Upoznat je tužilac koji je naložio da se protiv tri pomenuta prijavljena maloljetnika podnese krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje. Takođe, policija je postupila po prijavi koju je sinoć, 13. aprila, D.S. podnio u ime svog maloljetnog djeteta, zbog verbalnog sukoba koji je njegov sin imao toga dana sa istim maloljetnim licem prijavljenim 10. aprila. Sa prijavom je upoznat nadležni tužilac po čijem je nalogu policija postupila i prikupila obavještenja od prijavljenog lica”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaju da je tužilac naložio da se spisi predmeta objedine sa krivičnom prijavom koja je već podnijeta.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply