Prijavite se za besplatan online program roditeljstva Brižne porodice

Ukoliko ste roditelj djeteta uzrasta između 2 i 9 godina, imate priliku da se prijavite za besplatan online program roditeljstva Brižne porodice, koji sprovodi udruženje Roditelji od kraja marta, u trajanju od 12 sedmica.

Program Brižne porodice počinje 4. aprila, održavaće se utorkom od 10 do 11.30 sati, a spovodiće ga psihoterapeutkinja Darija Petović Bambur. Namijenjen je roditeljima koji žele da unaprijede komunikaciju i kvalitet odnosa sa djetetom, ali i riješe konkretan izazov/problem kada je roditeljstvo u pitanju.

Program će se sprovoditi online putem. Prijave sa kontakt podacima, imenom, prezimenom i uzrastom djeteta, sa naslovom mail-a “Online program” zainteresovani roditelji mogu poslati od danas na adresu [email protected]

Rad tokom sprovođenja programa je organizovan u maloj grupi, a svaki od roditelja na početku određuje jedan konkretan cilj u odnosu sa djetetom na kojem želi da radi u toku trajanja programa. Na takav način roditelj na konkretnom primjeru vježba nove vještine, koje kasnije može primijeniti na sve ostale poteškoće u vaspitanju. Osim toga, rješavajući jedan konkretan problem, roditelj mijenja cjelokupan odnos sa djetetom.

Brižne porodice je program koncipiran tako da iz sedmice u sedmicu roditelji usvajaju po jedan princip u vaspitanju, počevši od izgradnje odnosa sa djetetom, pa sve do postavljanja granica. Na radionicama će roditelji u grupi raditi na konkretnim situacijama, koje im je onda samim tim lakše da izvedu kasnije kod kuće, sa djecom.

Dobijaćete konkretne zadatke koje treba da vježbate sa djetetom kod kuće, ali to nijesu aktivnosti koje iziskuju izdvajanje dodatnog vremena, već se odnose na situacije koje se već događaju i sastavni su dio svakodnevice.

Program Brižne porodice, ranije poznat pod nazivom Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje, udruženje Roditelji realizuje već četiri godine, uz podršku UNICEF-a i EU u Crnoj Gori.

Program Brižne porodice nastao je kao plod partnerstva univerziteta Oksford, Kejptaun i Bangor kao i Klovnova bez granica iz Južne Afrike. Program je do sada realizovan u više zemalja širom svijeta, od Južne Afrike, preko Tajlanda, Filipina, Sudana i mnogih drugih, a u Crnoj Gori se sprovodi u saradnji sa UNICEF-om i EU.

Bebo2

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply