U projekat Uči i igraj uključeno 1.120 osnovaca iz Nikšića

U projekat Uči i igraj – Jednake mogućnosti obrazovanja i sporta za svu djecu, koje udruženje Roditelji sprovodi od januara, uključeno je osam nikšićkih osnovnih škola. Time je pružena mogućnost da čak 1.120 djece sa područja ove opštine pohađa dodatne radionice čitanja i pisanja, kao i sportske aktivnosti.   

Projekat je finansijski podržala UEFA fondacija za djecu, drugu godinu zaredom, kako bi što veći broj djece imao mogućnosti da besplatno pohađa dodatne aktivnosti. Misija projekta je unapređenje mogućnosti podrškom u obrazovanju i socijalizaciji kroz sport, za djecu uzrasta od šest do deset godina, a među njima prioritet imaju ona koja žive u socijalno ugroženim porodicama.

„Prošlogodišnji projekat sproveden u Glavnom gradu pokazao je snagu sporta u socijalnoj integraciji djece, dodatne radionice čitanja i pisanja uticale su na unapređenje ovih vještina u značajnoj mjeri, te nam dao vjetar u leđa da ponovimo projekat i uključimo još djece. Mnogo nas raduje što ove godine preko 1.000 djece iz Nikšića ima priliku da uči i igra sa nastavnicima, trenerima, volonterima i unapređujući svoje vještine smanjujući  na taj način nejednakosti“ kazala je Tanja Ašanin, koordinatorka projekta.

Od početka februara djeca iz osnovnih škola „Ogla Golović“, Braća Ribar, „Milija Nikčević“, „Luka Simonović“, Braća Labudović, „Mileva Lajović Lalatović“, „Ratko Žarić“ i „Jagoš Kontić“ učestvuju u projektnim aktivnostima koje će trajati do kraja maja, kada će za najbolje timove biti organizovan završni događaj – fudbalski kup u Nikšiću.

Radionicama čitanja i pisanja obuhvaćeno je ukupno 320 djece, a treninge fudbala pohađa 800 nikšićkih osnovaca.

Sve to naravno ne bi bilo izvodljivo bez velike podrške nastavnika, trenera i volontera.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply