Ove sedmice vježbamo koncentraciju na NTC radionici

U Igračkoteci i Razvojnom centru Nikšić, udruženja Roditelji, djeca će i ove sedmice učiti kroz igru i stimulativne aktivnosti.

Radionicu organizujemo u saradnji sa PPU Montessori zvono i NTC centrima Crne Gore –  NTC centar Podgorica, NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik, NTC centar Mravinjak i Artić Pinokio, licenciranim za sprovođenje programa.

NTC radionici, koja je zakazana za srijedu, 22. februara u 18 sati, mogu prisustvovati djeca uzrasta od 7 do 10 godina, a vodi je NTC licencirani predavač iz NTC centra u Nikšiću Tanja Raičević.

Djeca će kroz igru učiti osnovne i izvedene boje, rješavaće NTC rebuse i paralelne asocijacije. Igraće NTC šah i igru memorije, koristiće i “nevidljive stolice”, tako će imati priliku da stiču funkcionalno znanje, razvijaju psihomotoričke i intelektualne sposobnosti, brzinu razmišljanja i zaključivanja.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović u cilju podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprečavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović” u Ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply