Naredne sedmice razvijamo socijalne i emocionalne vještine

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice predškolci će imati priliku da prisustvuju radionici Da nam škola bude laka. Cilj radionice, koja je zakazana za petak, 24. februara u 18 sati, je da djeci olakša prelazak iz vrtiće u školu.

Radionica će biti održana u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e -mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar. 

Radionicu Da nam škola bude laka realizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa.

Obrazovno – razvojni program namijenjen je djeci uzrasta od 4 do 6 godina i cilj mu je da kroz razvoj fine motorike, socijalne i emocionalne zrelosti, opažanja, pamćenja i pažnje omogući djeci lakši i uspješniji prelazak iz vrtića u školu.

Program se izvodi kroz interaktivne aktivnosti koje uključuju timski rad, saradnju i individualno samostaljivanje. Na taj način podstiče se razvoj intelektualne, socijalne i emocionalne spremnosti djeteta. Neke od aktivnosti kojima se stimuliše rani razvoj su grafo- motoričke vježbe, vježbe opažanja percepcije, slušanja i pričanja, matematičko-logičke vježbe i poligon spremnosti. Radionicu vodi Ivana Jovićević.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply