Ove sedmice radionica mentalne aritmetike u nikšićkoj Igračkoteci

Nikšićka Igračkoteka i Razvojni centar, udruženja Roditelji, pripremili su za ovu sedmicu radionicu koja se zasniva na upotrebi abakusa.

U petak, 17. februara u 18 sati počinje radionica pod nazivom Um caruje, koju sprovodimo u saradnji sa Obrazovno – edukativnim centrom Sveznalci.

Mentalna aritmetika je moderan program edukacije djece u ranom životnom uzrastu, kojim se optimalno pospješuje intelektualni razvoj. Zasniva se na upotrebi abakusa, čijom vizuelizacijom se postiže izvanredno brzo računanje kao tehnike za razvoj važnih kognitivnih vještina i sposobnosti. Naučna istraživanja su potvrdila da je mentalna aritmetika odličan trening za mozak, te je otuda preporuka da djeca prođu ovaj program kako bi što uspješnije iskoristila svoje intelektualne potencijale.

Kroz radionicu djeca će se upoznati sa programom mentalne aritmetike SuanPan i načinom računanja na abakusu, radiće testove pažnje kao i logičke igre.

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 8 do 10 godina, a vodiće je predavačice SuanPa-a profesorice Maja Todorović i Lejla Ličina.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović” u Ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply