Za mještane Botuna obezbijeđen autobuski prevoz

Stanovnici Botuna od ove sedmice ponovo imaju autobuski prevoz, za koji je zadužen privatni autoprevoznik BLT. Imaće osam polazaka, a dogovor da se vrati ova linija postigli su nadležni iz Opštine Zeta, Sekretarijat za saobraćaj Glavnog grada i prevoznik. Prošlog ponedjeljka Botunjani su protestovali na kružnom toku raskrsnice ulica Zetskih vladara, 4. jula, Vojislavljevića i Bulevara Šarla de Gola, tražeći da im se vrati prevoz.

“Kada je u pitanju problem prevoza za stanovnike Botuna, koji traje od jula prošle godine, možemo reći da smo našli rješenje i da će autobus iz Botuna do Podgorice saobraćati osam puta u toku dana, uz saglasnost koju smo dobili od Sekretarijata za saobraćaj da autobusi staju na stajalištima u Glavnom gradu, kao i do sada. Takođe i u naselju Ponari je ponovo uspostavljen autobuski prevoz, poslije duže vremena“, kazao je predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović.

Direktor BLT-a Janko Bulatović kazao je da je linija 1B produžena do Botuna.

„Nekoliko dana smo razgovarali, tražili način, uz pomoć predsjednika Opštine i Sekretarijata za saobraćaj i uz velike napore izašli smo u susret da vozimo tu liniju sa osam polazaka. Sada će Botun biti povezan sa OŠ „Vuk Karadžić“ i OŠ Oktoih, kao i Kliničkim centrom i fakultetima. Nadamo se da će linija 1B koja je produžena do Botuna iostati stalna i da niej smao rpivremeno rješenje“, rekao je Bulatović.

Mještanin Jagoš Bećirović kazao je da su svi sa velikom radošću primili vijest o vraćanju javnog prevoza.

„I naša djeca imaju pravo kao i ostala na prevoz do škole. Lično dugujemo zahvalnost predsjedniku Opštine Zeta Mihailu Asanoviću, koji se založio za nas. Mi smo na par kilometara od Glavnog grada tako da i ostali mještani mogu da putuju i završavaju obaveze“, kaže Bećirović.

Izvor: Dan                 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply