U nikšićkoj Igračkoteci ove sedmice NTC radionica

Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić, udruženja Roditelji, i ove sedmice su pripremili zanimljiv program za djecu. U fokusu je kognitivni i intelektualni razvoj djece. 

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović” u Ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U četvrtak, 13. oktobra u 19  sati počinje NTC radionica, koju organizujemo u saradnji sa PPU Montessori zvono i NTC centrima Crne Gore –  NTC centar Podgorica, NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik, NTC centar Mravinjak i Artić Pinokio, licenciranim za sprovođenje programa.

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 7 godina, a vodi je NTC licencirani predavač iz NTC centra u Nikšicu Tanja Raičević.

U toku radionice, djeca će imati priliku da učestvuju u raznim igrama, poput zagonetnih priča i pitanja i otkrivanja skrivenih riječi. Na taj način razvijaće funkcionalno znanje, psihomotoričke i intelektualne sposobnosti, kao i motoriku i brzinu razmišljanja i zaključivanja.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović u cilju podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprečavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom.

Broj mjesta na radionicama je ograničen.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply