Počinje 12. humanitarna akcija Podijelimo, jer zajedno možemo više

Udruženje Roditelji i ove godine pokreće humanitarnu akciju Podijelimo, jer zajedno možemo više, čiji je cilj podrška opremanju djece iz socijalno ugroženih porodica za početak nove školske godine, kako bi se roditeljima kojima je neophodno pružila dodatna pomoć.

Akcija počinje danas, a trajaće do početka školske godine, 1. septembra. Namijenjena je djeci koja su uključena u programe Podrška pri učenju i Učionica Družionica, u okviru kojih im se u toku cijele godine pomaže u obrazovanju, socijalnoj integraciji i razvoju. Cilj je pružiti podršku u vidu opremanja djece za novu školsku godinu i porodicama koje se nalaze na evidenciji udruženja Roditelji i kojima je ovaj vid pomoći neophodan, pa se obraćaju za jednokratna davanja i podršku.

„Svake godine se, osim porodica koje se nalaze na evidenciji udruženja Roditelji, a kojih je trenutno preko 500, javljaju nove porodice koje nijesu u mogućnosti da kupe potreban materijal za školarce. Dodatno interesivanje očekujemo ove godine zbog rasta cijena svih životnih namirnica. Značajna pomoć su besplatni udžbenici koji su dostupni od prošle godine za sve osnovce, za šta smo se godinama unazad zalagali i konačno izborili, ali osim udžbenika neophodno je obezbijediti još puno toga, što je posebno izazovno za nezaposlene roditelje, jednoroditeljske porodice, kao i porodice sa više djece“, kazala je Tanja Ašanin iz udruženja Roditelji.

Podrška ovogodišnjoj akcija već je najavljena od fondacije Čini dobro, koja će kroz svoje aktivnosti i kampanju obezbijediti podršku za preko 200 školaraca. Akciju je podržala i porodica koja je željela da ostane anonimna, a koja je preusmjerila novac dobijen za prvi rođendan njihovog djeteta.

Udruženje Roditelji poziva sve zainteresovane pojedince i kompanije koji su u mogućnosti da podrže akciju, i doniraju za nabavku pribora. Zainteresovani mogu i dostaviti pribor direktno u prostorije Igračkoteke i Razvojnog centra u Podgorici (Bracana Bracanovića 74/a, Podgorica), nakon čega će biti distrubuiran porodicama koje su se obratile za pomoć. Donatori iz ostalih gradova mogu kontatirati Udruženje na broj telefona 020 221 000, kao i putem maila [email protected].

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply