Radionice posvećene ekologiji i pticama selicama

Igračkoteka i Razvojni centar Podgorica, udruženja Roditelji, organizovaće naredne sedmice dvije edukativne radionice, namijenjene djeci uzrasta od pet do deset godina. Interaktivnim igrama i pitalicama saznaće korisne stvari o reciklaži, kao i životne navike ptica selica i stanarica.

Radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar. 

U utorak, 28. juna u 19 sati uslijediće edukativna radionica pod nazivom Ptice selice i ptice stanarice, koju realizujemo u saradnji sa Centrom za zaštitu i proučavanje ptica, a vodi je biološkinja Nevena Petković.

Djeca će imati priliku da se upoznaju sa životnim navikama ptica selica i ptica stanarica, otkriju brojne zanimljivosti, ali i da saznaju zašto su ptice važne. Iz zanimljivih, kratkih video zapisa imaće priliku da čuju kako se ptice oglašavaju, ali i da kroz konkretne primjere steknu bolji uvid u njihove karakteristike. Nakon edukativnog uslijediće i kreativni dio, u okviru kojeg će djeca moći da se izraze i crtajući na ovu temu.

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 10 godina.

U srijedu, 29. juna  u 19 sati  održaće se radionica Pokupi smeće, posadi cvijeće! namijenjena djeci od 6 do 9 godina.

Djeca će se na ovoj edukativnoj radionici baviti temom ekologije, te će se kroz igru i pitalice upoznati sa djelovanjem čovjeka na planetu Zemlju. Razgovaraće o načinima na koji kao stanovnici Zemlje možemo da doprinesemo kao društvo da je sačuvamo, a biće riječi i o reciklaži i kompostiranju. Jedna haljina daće jasan prikaz planete Zemlje i našeg uticaja na nju. Djeca će imati priliku da daju svoje ideje kako da zajedno spasimo planetu Zemlju.

Radionicu će voditi Elida Adrović, ekološka aktivistkinja zajednice Ecopatriotizam.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply