Radionice posvećene ekologiji i pticama selicama

Igračkoteka i Razvojni centar Podgorica, udruženja Roditelji, organizovaće naredne sedmice dvije edukativne radionice, namijenjene djeci uzrasta od pet do deset godina. Interaktivnim igrama i pitalicama saznaće korisne stvari o reciklaži, kao i životne navike ptica selica i stanarica.

Radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar. 

U utorak, 28. juna u 19 sati uslijediće edukativna radionica pod nazivom Ptice selice i ptice stanarice, koju realizujemo u saradnji sa Centrom za zaštitu i proučavanje ptica, a vodi je biološkinja Nevena Petković.

Djeca će imati priliku da se upoznaju sa životnim navikama ptica selica i ptica stanarica, otkriju brojne zanimljivosti, ali i da saznaju zašto su ptice važne. Iz zanimljivih, kratkih video zapisa imaće priliku da čuju kako se ptice oglašavaju, ali i da kroz konkretne primjere steknu bolji uvid u njihove karakteristike. Nakon edukativnog uslijediće i kreativni dio, u okviru kojeg će djeca moći da se izraze i crtajući na ovu temu.

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 10 godina.

U srijedu, 29. juna  u 19 sati  održaće se radionica Pokupi smeće, posadi cvijeće! namijenjena djeci od 6 do 9 godina.

Djeca će se na ovoj edukativnoj radionici baviti temom ekologije, te će se kroz igru i pitalice upoznati sa djelovanjem čovjeka na planetu Zemlju. Razgovaraće o načinima na koji kao stanovnici Zemlje možemo da doprinesemo kao društvo da je sačuvamo, a biće riječi i o reciklaži i kompostiranju. Jedna haljina daće jasan prikaz planete Zemlje i našeg uticaja na nju. Djeca će imati priliku da daju svoje ideje kako da zajedno spasimo planetu Zemlju.

Radionicu će voditi Elida Adrović, ekološka aktivistkinja zajednice Ecopatriotizam.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply