Trening o medijskoj pismenosti za roditelje

Institut za medije Crne Gore (IMCG) organizuje trening o medijskoj pismenosti za roditelje i zaposlene u nevladinim organizacijama koji do sada nijesu imali prilike da pohađaju ovu obuku.

Poziv je upućen građanima i građankama starijim od 30 godina, a radionica će, kako je najavljeno, biti održan 14. decembra od 15 do 18 časova, u prostorijama Instituta za medije (Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, broj 9).

Aktivnost se realizuje u okviru projekta „Saznaj i razaznaj“ koji IMCG sprovdi u partnerstvu sa IREX, a uz podršku Ambasade SAD.

Radionica je interaktivnog karaktera i osmišljena na način da polaznici steknu vještine potrebne za identifikovanje raznih vrsta medijskih sadržaja, manipulacija, kao i kako da postanu odgovorni konzumenti medija i kreatori novih medijskih sadržaja.

Biće obuhvaćene sljedeće cjeline: Konzumacija medija u Crnoj Gori; Šta su lažne informacije i kako se šire; Vrste medija i tipovi medijskih sadržaja; Novinarski standardi; Sloboda izražavanja i Foto forenzika- verifikacija foto i video sadržaja.

Trening će voditi Petra Božović, novinarka RTCG i Olivera Nikolić, direktorica IMCG. Poštovanje epidemioloških mjera je obavezno, a broj učesnika ograničen. Zainteresovani građani treba da potvrde svoje učešće najkasnije do 10. decembra, putem emaila: [email protected].  

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply