Naredne sedmice radionice o igri – jedna za roditelje, dvije za djecu

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice roditelji će moći da saznaju kako  da djecu nauče da se samostalno igraju. Osim za roditelje biće organizovane i radionice za djecu, pa će predškolci kroz igru usvajati nove vještine i vježbati motoriku, dok će stariji osnovci stvarati umjetnost dugmićima.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.  

U utorak, 6. jula sa početkom u 19 sati biće održana edukativna radionica namijenjena roditeljima djece jaslenog uzrasta, pod nazivom Kako da podstičete dijete da se samostalno igra.

Kada djecu podstaknemo da se igraju sama, stiču važne životne vještine i sposobnosti, a uče i da se zabave ne oslanjajući se previše na roditelje ili drugu djecu. Od psihoterapeutkinje i voditeljke programa roditeljstva Darije Petović Bambur roditelji će imati priliku da čuju savjete o tome kakvu ulogu ima samostalna igra u razvoju djeteta, posebno na koncentraciju, motivaciju i strpljenje. Ona će im sugerisati kako da podstaknu mališane da se zabave sami i na šta je važno da obrate pažnju u tom procesu učenja.

U četvrtak 8. jula u 18 sati uslijediće psihološka radionica za djecu predškolskog uzrasta pod nazivom Igrom do znanja.

Kroz igru dijete upoznaje i otkriva nove stvari, vježba naučeno i razvija razmišljanje. Cilj radionice je podsticanje razvoja fine motorike, sticanje iskustva manipulisanjem različitim predmetima, te otkrivanje i uočavanje osnovnih boja i geometrijskih oblika. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 3 do 5 godina, a vodiće  je psihološkinja mr Aleksandra Vujović.

U petak, 9. jula u 19 sati počinje nova kreativna radionica pod nazivom Šarena dugmjetnost, koju realizujemo u saradnji sa Dugmaricom, a namijenjena je djeci uzrasta od 7 do 12 godina.

Djeca će praviti jedinstvene kreativne magnentne ramove sa posebno osmišljenim crtežima, ali i porukama. Koristiće platno, magnet, dugmad i flomastere kako bi kreirali svoj rad, kojim mogu ukrasiti svoju sobu ili pokloniti nekome. Moto radionice, ujedno i inspiracija za rad je – Najbolje stvari u životu su besplatne, što će zapravo biti i osnova za stimulativni razgovor za djecom, tokom praktičnog dijela, o važnosti onog što nas svakodnevno okružuje kao što su zagrljaj, porodica, osmjesi, san, lijepe uspomene. Na taj način kod djece, pored kreativnosti i mašte, podsticaće se i  njegovanje drugarstva, ljubaznosti i lijepog ponašanja. Radionicu vodi Marija Martinović.

Prijatelj radionica Igračkoteke i Razvojnog centra je Leader Kids, koji pomaže u obezbjeđivanju materijala za rad.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na 12.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply