U četvrtak radionice sigurnog surfovanja za osnovce

Fakultet političkih nauka, Agencija za elektronske medije i Udruženje Roditelji, organizuju u četvrtak, 11. marta, od 17 sati online radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta na temu Sigurno surfovanje na internetu. 

Radionice su namijenjene djeci od 10 do 15 godina iz svih crnogorskih opština, a biće održane putem aplikacije Tems. Radionice se organizuju u okviru projekta „Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije unutar i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore I Srbije“ koji u pomenutim zemljama sprovode UNESCO,  UNICEF i UNDP, a finansira Fond za izgradnju mira (UN PBF).

U toku radionice za djecu uzrasta od 10 – 11 godina biće govoreno o prepoznavanju važnosti aktiviranja postavki koje štite privatnosti na društvenim mrežama, o tome kako uvidjeti potencijalne opasnosti, naučiti odgovorno koristiti društvene mreže, upoznati I primjenivati bonton na internetu. Cyberbullying će biti jedna od tema, a u okviru njega razgovaraće se o prihvatanju razlika među vršnjacima, posljedicama nasilja, emocijama onih koji trpe nasilje. Poseban segment biće posvećen načinima reagovanja na nasilje i izvorima pomoći i podrške. Radionicu će voditi socijalne radnice Tanja Ćirović i Katarina Čarapić, iz udruženja Roditelji. Svi zainteresovani, nakon prijavljivanja, mogu pratiti radionicu putem linka https://cutt.ly/bzrsUO9

Teme radionice za djecu od 12 – 15 godina su takođe podešavanje sigurnosnih opcija na YouTube-u, email nalozima, društvenim mrežama, ali i kako reagovati u slučaju zloupotrebe ličnih podataka i objavljenih informacija. Cyberbullying i njegove posljedice takođe su planirani da budu dio ove radionice. Radionicu će voditi Sanja Gardašević i Danica Čelebić iz Digitalizuj.me i agencije Alicorn.  Svi zaintereovani mogu pratiti radionicu putem linka  https://cutt.ly/2zrdd4G

Gošća drugog segmenta obje radionice biće TikTokerka Nikolina Radusinović (Instagram: Nikolinaa.ly) koja će na osnovu ličnog iskustva sugerisati kako bezbjedno koristiti ovu društvenu mrežu i šta je posebno važno znati izbjegavati.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem email-a: [email protected] ili broja telefona: 020 511 983.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply