Podrška talentovanoj djeci sa sjevera

Djeca sa sjevera Crne Gore, od V do IX razreda, moći će od ovog mjeseca da iskažu i razvijaju svoje talente za umjetnost učešćem u projektu Talentovani učenici – vizuelni kreatori budućnosti, nevladinog udruženja FLUX.

“Jedan od glavnih ciljeva projekta je osnaživanje talentovane djece sa sjevera Crne Gore u slobodnom izražavanju kreativnog potencijala kroz vizuelno promišljanje u oblasti modelovanja, fotografije i grafičkog dizajna. Cilj nam je da motivišemo učenike da razvijaju dodatna znanja i vještine, kao i da usvajaju nove metode kreativnog rada za sticanje primjenljivih i trajnih znanja”, saopšteno je iz FLUX-a.

Projekat se sastoji iz nekoliko faza: online mentorska škola, (decembar 2020 – maj 2021) kreativni kampus (jun 2021) i finalna izložba (jul – avgust 2021).

Školu će voditi istaknuti profesori i saradnici Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje – prof. mr Ana Matić i saradnica Maša Mušikić (grafički dizajn), prof. mr Lazar Pejović i saradnica mr Sandra Đurović (fotografija), kao i akademska vajarka Vlatka Vujošević (modelovanje) i drugi gostujući stručni saradnici u skladu sa konceptom pojedinačnih programa.

Sve radionice su besplatne. Pravo prijave imaju učenici od V–IX razreda osnovne škole sa teritorije opština Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje, Pljevlja, Žabljak, Šavnik, Plužine, Rožaje, Berane, Petnjica, Andrijevica, Plav i Gusinje. Rok za prijavu je 8. decembar, a broj mjesta je ograničen. Prijave se šalju na mail: [email protected].

Kako su najavili iz udruženja FLUX, projekat se realizuje u okviru prioritetne oblasti Da talenat nađe put, uz finansijsku podršku Ministarstva prosvjete.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply