Laboratorijske analize u staroj Medicinskoj školi

Ambulantni prijem pacijenata za laboratorijske analize organizovan je u holu stare Medicinske škole u Ulici dr Ljubomira Rašovića, jer su u Kliničkom centru Crne Gore počele pripreme za renoviranje Centra za kliničko-laboratorijsku dijagnostiku.

Kako je saopšteno iz KCCG, za vrijeme ograničenja ambulantnog prijema pacijenata, radno vrijeme CKLD-a je svakog radnog dana od 7 do 15, dok je vrijeme uzorkovanja pacijenata od 7.15 do 9.30 časova.

Obustave pregleda i laboratorijskih analiza u KCCG se ne odnose za trudnice, onkološke pacijente, transplatirane pacijente i pacijente koji imaju uput od izabranog doktora sa naznakom da je potrebno hitno odraditi laboratorijske analize. Osim njih, u narednom period moguće je obnaviti i analize koje su definisane određenim vremenskim intervalima, a nije obustavljen ni prijem pacijenata kojima je potrebno odrediti nivo lijeka u krvi i pacijenata za analizu OGTT-a sa insulinemijama.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u državi izazvane virusom COVID-19, od četvrtka, 5. novembra, do daljnjeg su obustavljajeni svi ambulantni specijalistički, supspecijalistički i radiološki pregledi, kao i uzimanje uzoraka za imunološke, genetičke i laboratorijske analize u Centru za medicinsku genetiku i imunologiju i Centu za kliničko-laboratorijsku dijagnostiku.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply