Evo kako da saznate koji su stomatolozi dežurni u cijeloj Crnoj Gori

Foto: Printscreen fzocg.me

Informacije o dežurnim stomatološkim ordinacijama roditelji i ostali građani u Crnoj Gori mogu dobiti na sajtu Fonda za zdravstveno osiguranje gdje se objavljuju rasporedi pripravnih stomatologa po opštinama.

Na početnoj stranici sajta nalazi se dio Stomatologija u okviru kojeg su dostupne informacije o dežurnim stomatolozima, brojevi telefona ordinacija, kao i druge informacije iz ove oblasti zdravstvene zaštite.

Foto: Printscreen fzocg.me

U segmentu Stomatologija prvo ćete naići na raspored dežurnih stomatologa tj. Plan obavljanja pripravnosti gdje su po gradovima objavljeni rasporedi dežurnih stomatologa za određeni vremenski period.

Ispod rasporeda dežurnih stomatologa nalazi se spisak svih stomatoloških ordinacija u Crnoj Gori koje imaju ugovor sa FZO i njihovi brojevi telefona. Spisak je dostupan na sljedećem linku —> Stomatološke ordinacije

Pravo na stomatološku zaštitu i spisak izabranih ordinacija

Dežurni, odnosno pripravni stomatolozi radnim danima rade od 21 do 7 časova, a vikendima i prazničnim danima 24 sata.

Ove usluge su besplatne, a pripravni stomatolog je dužan djelovati samo u slučajevima hitnih intervencija, poput jakih bolova, otoka i krvarenja i pacijentu daje prvu pomoć.

Stanovnici Glavnog grada, infomaciju o dežurnom stomatologu mogu dobiti i pozivajući Hitnu pomoć – 124.

Za stomatološke usluge porodilje treba da se obrate Fondu i dostave Otpusnu listu

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply