Dnevni centar u Danilovgradu dobio senzornu sobu

Foto: PR Centar

Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Danilovgradu dobio je senzornu sobu, za koju je donaciju u vrijednosti od 15.000 eura obezbijedila Ambasade Bugarske u Crnoj Gori.

Prema riječima predsjednice Opštine Danilovgrad Zorice Kovačević, stvoreni su uslovi da ovaj Dnevni centar funkcioniše po najvećim evropskim standardima.

Ona je kazala da im je u toku realizacije projekta mnogo značila i podrška ambasadorke Crne Gore u Bugraskoj, Snežane Radović.

Ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori, Meglena Plugčieva, kazala je da joj posjeta Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju predstavlja veliko zadovoljstvo, kao i činjenica što je Bugarska pomogla u realizaciji projekta.

„Donacija od preko 15 hiljada eura je velika pomoć za djecu, javno zdravlje, roditelje. Bugarska sa Crnom Gorom ima dobru saradnju od prve pojave slučaja kovida – 19. Bugarska je prijateljska država sa Crnom Gorom i za sve što može da pomogne, tu je“, navela je Plugčieva.

Direktor Dnevnog centra, Srđan Đurović, rekao je da ta ustanova dobija novi servis, koji će, kako je ocijenio, jako biti koristan.

„Dobili smo jednu značajnu uslugu za naše korisnike. Trudimo se maksimalno da sve što je u najboljem interesu naših korisnika ostvarimo“, rekao je on.

„Senzorna soba ima funkciju da se smiri i agresija i auto agresija, ima vizuelnu i zvučnu funkciju. Vrlo je dobro opremljena, po najsavremenijim standardima, kao svugdje u svijetu. Napravljena je za ponos i naše ustanove i ovog grada“, pojasnio je Đurović.

On je naveo da trenutno u Centru ima troje, četvoro djece koji su korisnici te ustanove, koji trenutno mogu da je koriste.

„U Centru imamo trenutno 14 korisnika, i u skladu sa preporukama NKT-a, maskimalno smo popunjeni. To je optimalan broj za pružanje kvalitetne usluge. Trudimo se da kvalitet koji je postignut, sa ovim uslovima, zadržimo i da ga svakim danom unapređujemo“, zaključio je Đurović.

Izvor: PR Centar

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply