Medicinska sestra u Pčelici pozitivna na koronu, djeca i kontakti u samoizlocaji

Medicinska sestra u vaspitnoj jedinici Pčelica, javne preškolske ustanove “Ljubica Popović” iz Podgorice pozitivna je na koronavirus zbog čega su djeca jaslene grupe u kojoj radi, kao i svi zaposleni koji su bili u kontaktu sa njom poslati u samoizolaciju od petka.

Ovaj vrtić, koji je inače jedan od tri dežurna u okviru JPU “Ljubica Popović” u toku ljeta, nije zatvoren, a odluka je donijeta na osnovu konsultacije sa Institutom za javno zdravlje.  Iz ove JPU su saopštili da je u prostorijama vrtića urađena dezinfekcija.

Kako su portalu Roditelji.me rekli roditelje djece koja su u jaslenoj grupi, u četvrtak oko ponoći su dobili infomaciju da je medicinska sestra pozitivna i da ne dovode djecu.

“Nakon saznanja preduzete su sve neophodne mjere, na osnovu instrukcija dobijenih od Instituta za javno zdravlje Crne Gore. Zaposleni koji su bili u rizičnom kontaktu su testirani, kao i ona djeca koja su imala bilo kakve simptome slične simptomima virusa”, navode iz uprave.

O daljim aktivnostima javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Član Nacionalnog koorinacionog tijela Jevto Eraković kazao je da situacija u ovom vrtiću za sada pokazuje da nije imala neki veći epidemiološki karakter, i da to prate.

Bebo2

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply