Unapređujemo pažnju i učimo o životinjama

Ove sedmice, u Igračkoteci i Razvojnom centru Nikšić, udruženja Roditelji, mališani će na radionici posvećenoj životinjama učiti o potrebama ljubimaca, kako brinuti o njima i biti im prijatelj. Osim toga, prolazeći NTC poligone i posebno osmišljene igre razvijaće preciznost, strpljenje i koncentraciju.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović”, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak 30. juna u 18 sati biće održana radionica pod nazivom Suživot sa životinjama koju realizujemo u saradnji sa timom Korina animals.

Djeca će imati priliku da uče o potrebama životinja, osobinama i važnosti prijateljskog ophođenja prema ljubimcima. Kako izgleda briga o ljubimcima i život sa njima, mališani će saznati na radionici, i to uz druženje sa vršnjacima i igru. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 12 godina. Broj mjesta ograničen je na 15.

U četvrtak, 2. jula u 18 sati uslijediće NTC Radionica koju organizujemo u saradnji sa PPU Montessori Zvono i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik i Mravinjak, PPU Pinokio kod Delte, PPU Artić Pinokio koji imaju licencu za sprovođenje programa.

U toku radionice, djeca će putem asocijacija, zagonetnih pitanja, pokretnih igara i NTC poligona spretnosti razvijati brzinu razmišljanja i zaključivanja, pažnju i koncentraciju kao i koordinaciju pokreta i motoriku. Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 9 godina, a vodi je NTC lincencirani predavač iz NTC centra u Nikšiću, Marina Knežević. Broj mjesta je ograničen na 15.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply