Skraćuju radno vrijeme kafića u City kvartu radiće do 22 sata

Nadležni organi Glavnog grada zatražiće od lokalnog parlamenta da izmjeni Odluke o radnom vremenu kafića u City kvartu, kako bi u ovoj zoni bio uveden poseban režim rada ugostiteljskih objekata i ograniči do 22 sata umjesto do ponoći kako je sada.

Stanovnici tog dijela grada godinama imaju problem sa bukom koju stvara veliki broj kafića pa je zbog toga resorni Sekretarijat za saobraćaj dao pozitivno mišljenje na njihov prijedlog i izdao neophodnu saglasnost u cilju realizacije.

‘Stanovnici dijela City kvarta, tačnije predsjednici skupština etažnih vlasnika stambenih zgrada kompleksa Unistan II obratili su se Glavnom gradu sa inicijativom za rješavanje problema sa kojim se suočavaju već osam godina.

Radi se o nesnosnoj buci prouzrokovanoj radom velikog broja ugostiteljskih objekata u ovom stambenom kompleksu, pa iz istih razloga konstantnom problemu prebukiranosti postojećeg parkinga i masovnom nepropisnom parkiranju. Iz tih razloga, kako tvrde, veliki broj vlasnika stanova u ovom dijelu grada bio je prinuđen da prodaje svoje stanove i preseli se u neki drugi dio Podgorice.

“Imajući u vidu neprijatnosti koje naši sugrađani svakodnevno trpe ne samo zbog ovih problema, već i zbog često nedoličnog ponašanja posjetilaca pomenutih ugostiteljskih objekata, nadležni organi Glavnog grada donijeli su odluku da se prema Skupštini Glavnog grada uputi inicijativa za izmjenu Odluke o radnom vremenu, što bi podrazumijevalo da se za ovu zonu uvede poseban režim i da se rad ugostiteljskih objekata ograniči do 22 sata”, navodi se u saopštenju Pg Biroa.

‘Istovremeno je Glavni grad nadležnom Sekretarijatu za saobraćaj proslijedio zahtjev upravnika ulaza u stambenim zgradama kompleksa Unistan I koje se nalaze u Univerzitetskom kompleksu, u neposrednoj blizini studentskih domova, a koji se odnosi na izmještanje postojećih rampi na unutrašnjem parkingu.

Osobe koje nemaju stanove u ovom kompleksu se nepropisno parkiraju što za posljedicu ima nemogućnost stanara da nesmetano koriste parking prostor ispred svojih lamela.

Zbog toga je Sekretarijat za saobraćaj dao pozitivno mišljenje na ovaj prijedlog i izdao neophodnu saglasnost.

Izvor: Vijesti

Leave a Reply