Naredne sedmice u fokusu je ojačavanje socijalnih vještina

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici za narednu sedmicu pripremljene su tri besplatne kreativno edukativne radionice. Mališani će se zabaviti praveći cvjetne vjenčiće i crtati svoje jedinstvene priče. Osim toga, uploviće u svijet okeana i otkriti razne zanimljivosti.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U srijedu, 17. juna u 19 sati počinje kreativna radionica pod nazivom Cvijeće u kosi uvijek se nosi, a namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 10 godina.

Na radionici djeca će praviti vijence od cvijeća. Majstorica studija Angie&Me, Jelena Vidaković pokazaće im kako se prave ovi ukrasi, djeca će birati cvjetiće, a zatim će ih zajedno lijepiti. Uz malo truda i kreativnosti svi mališani će imati svoj vjenčić, koji će dobiti na poklon. Broj mjesta je ograničen na 12.

U četvrtak, 18. juna u 19 sati uslijediće likovna radionica posvećena ilustraciji pod nazivom Crtam svoju priču.

Ilustrovati znači nacrtati priču onako kako smo je mi doživjeli i zamislili. Ilustrovanje se odvija kroz nekoliko faza: čitanje/slušanje, razumijevanje teksta kroz razgovor, upoznavanje s likovnom tehnikom i vizuelno predstavljenje svog utiska i poruke koju priča nosi. Mališani će razvijati kreativnost, motoriku, bogatiti vokabular i dobro se zabaviti sa vršnjacima. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 7 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

Radionicu vodi grafička dizajnerka Ana Knežević, nastavnica dizajna i ilustracije u Srednjoj likovnoj školi “Petar Lubarda”.

U petak, 19. juna u 19 sati počinje kreativno edukativna radionica Svijet okeana, namijenjena djeci uzrasta od 4 do 10 godina.

Na ovoj radionici djeca će imati priliku da pokažu šta znaju o bogatom svijetu okeana, zašto su nam okeani važni, kako da ih zaštitimo od zagađenja i ostalih opasnosti koje im prijete. Osim toga, kroz međusobnu interakciju, odgovaranjem na postavljena pitanja i praćenjem prezentacije koja je pripremljena s namjerom da se djeci svijet okeana predstavi na jedan zanimljiv način, prošire znanje kada je ova tema u pitanju. Nakon edukativnog dijela, slijedi i kreativni dio u kojem će djeca ispoljiti svoju kreativnost, primijeniti stečeno znanje, a kroz grupni rad sa drugarima, raditi i na ojačavanju svojih socijalnih vještina. Radionicu će voditi socijalna radnica Gordana Mujović Mahmutović. Broj mjesta je ograničen na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply