Sistematski pregledi biće završeni do kraja mjeseca

Foto: Printscreen (RTCG)

Svi sistematski pregledi za upis u prvi razred osnovne škole biće završeni do kraja juna, saopštila je doktorica Edita Bašović.

“Ono što je značajno je da se roditelji djece rođene 2014. godine jave izabranom pedijatru, da se zakažu sistematski pregledi za školu, tako da mislim da ne bi trebalo da bude tu nekih problema”, rekla je ona.

Dodala je da je zakazivanje sistematskih pregleda moguće i putem telefona.

“Potrebna je knjižica, mjeri se tjelesna masa, visina, krvni pritisak, gledamo razvoj lokomotornog sistema, da nema nekog deformiteta kičme i stopala. Zatim slijedi razgovor gdje procjenjujemo spremnost djeteta za školu”, rekla je Bašović, uz napomenu da se sve na kraju završava sa vakcinacijom.

Osnovne škole izaći će u susret djeci prilikom upisa, ukoliko se u predviđenom roku ne završe sistematski pregledi, i ako ne budu imala potvrdu za upis, moći će naknadno da je donesu.

“Kontaktirala sam direktorice nekoliko škola sa kojima sarađujemo, dobila sam informaicju da je do kraja juna upis, a škole izlaze u susret, pa i ako se ne završe sistematski pregledi, i ne budu imali potvrdu za upis mogu naknadno da je donesu u neko dogledno vrijeme”, kazala je dr Bašović.

Izvor: RTCG

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply