Razvijamo kreativnost, koncentraciju i motoriku

Razvojni centar Nikšić, udruženja Roditelji, pripremio je za ovu sedmicu dvije radionice sa ciljem usvajanja novih znanja i vještina na nenametljiv i spontan način, učeći kroz igru. U toku NTC radionice mališani će razvijati brzinu razmišljanja i zaključivanja, a na kreativnoj maštu stvarajući djela na temu buba i insekata.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović”, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak, 11. februara u 18 sati počinje NTC Radionica koju organizujemo u saradnji sa PPU Montessori zvono i NTC centrima Crne Gore –  NTC centar Podgorica, NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik, NTC centar Mravinjak, Artić Pinokio koji imaju licencu za sprovođenje programa.

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 8 godina, a vodi je NTC licencirani predavač iz NTC centra u Nikšicu Ana Radojičić.

U toku radionice, djeca će imati priliku da učestvuju u raznim igrama, zagonetnim pričama i pitanjima, skrivenim riječima i igrama memorije. Na taj način razvijće funkcionalno znanje, psihomotiričke i intelektualne sposobnosti, kao i motoriku i brzinu razmišljanja i zaključivanja.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović u cilju podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Broj mjesta je ograničen na 15.

U petak 14. februara u 18 sati biće održana kreativna radionica pod nazivom Svijet buba i insekata, a realizujemo je u saradnji sa umjetničkom školom Atelje Dali.

Djeca će zaviriti u svijet insekata i saznati zanimljivosti o njima stvarajući jedinstvenu kolekciju na svom papiru. Ujedno će se upoznati sa različitim likovnim tehnikama. Cilj radionice je razvijanje kreativnosti, koncentracije i fine motorike. Radionicu će voditi likovni pedagog Budimirka Dubretic, a namijenjena je djeci uzrasta od 7 do 12 godina. Broj mjesta ograničen je na 15.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply