Uprava tvrdi da predškolici koji imaju potrebu, mogu da spavaju

Javna predškolska ustanova “Đina Vrbica” iz Podgorice saopštila je da nije ukinuto spavanje za predškolce u njihovim vrtićima već obaveza spavanja i svako dijete koje bude imalo potrebu, moći će da spava.

Obavezno spavanje za predškolce u toj ustanovi ukinuto je početkom ovog mjeseca.

“JPU “Đina Vrbica” sve radi samo i isključivo u interesu djece, pa je tako i ovu inicijativu, koja je za samu Ustanovu dodatni zahtjev i obaveza, a koja je pritom potekla od samih roditelja, podržala sa najboljom namjerom”, navodi se u saopštenju ove ustanove.

Kako su kazali, riječ je o lijepoj inicijativi koja ne podrazumijeva ukidanje spavanja, već prilagođavanje individualnim potrebama svakog djeteta.

“U cilju razjašnjenja nesporazuma koji se uporno pojavljuju, ističemo da spavanje nije ukinuto, nego je inicirano ukidanje obaveznog spavanja”, kažu oni.

Akcenat je, kako navode, na dobrovoljnosti umjesto dosadašnje obaveze.

“Dakle, ukoliko je dijete umorno ili roditelj stavi do znanja da mu je iz objektivnih razloga potrebno spavanje, svakako će to biti ispoštovano”, kažu iz ove JPU.

Navode da je ova inicijativa upravo potekla od roditelja, zbog velikog broja djece koja ne spavaju i dodaju da će, ​nezavisno od koga je potekla, njeno sprovođenje biti, kao i uvijek, u okvirima propisa.

Savjet roditelja traži da se ispita ukidanje spavanja

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply