Ove sedmice kreativne praznične rukotvorine

U Razvojnom centru Nikšić, udruženja Roditelji, ove sedmice sve će biti u znaku radosti, euforije i paznične čarolije. Školarci će praviti irvase od papira, prisjetiti se prošle godine ali i zamišljati želje za narednu, razvijajući maštu, kreativnost i timski duh.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović”, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak, 17. decembra u 18 sati počinje radionica pod nazivom Novogodišnji irvasi koju realizujemo u saradnji sa umjetničkom školom Atelje Dali.

U duhu predstojećih praznika djeca ce kreirati ove zanimljive Djeda Mrazove pomoćnike, uz druženje i igru sa vršnjacima. Cilj radionice je podsticanje mašte i kreativnosti. Radionicu će voditi likovni pedagog Budimirka Dubretić, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 10 godina. Broj mjesta ograničen je na 15.

U četvrtak, 19. decembra u 18 sati biće održana radionica pod nazivom Praznična kugla, a namijenjena je djeci uzrasta od 7 do 10 godina.

Djeca će imati priliku da, koristeći različite materijale, kreiraju novogodišnju kuglu uspomena iz prethodne godine i teglicu želja za predstojeću godinu. Na taj način će se prisjetiti prošlogodišnjih uspomena i izdvojiti one za njih važne a isto tako osmisliti želje za narednu godinu koje će ispisati i ubaciti u jedinstvenu teglicu koju su sami dizajnirali. Na taj način želje ostaju tajne ali i budu zapisane kao prozor u svijet mašte naših malenih drugara. Radionicu će voditi socijalna i omladinska radnica Tatjana Perović, a broj mjesta ograničen je na 15.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply