U prvoj sedmici oktobra tri besplatne radionice za djecu

Naredne sedmice u Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici prijavljeni mališani će unaprijediti svoj vokabular, kroz šaljive stihove o šumskom svijetu. Učiće i prve plesne korake, ali i pospješiti svoje komunikacione i liderske vještine.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Podgorica.

U utorak, 1. oktobra u 19 sati počinje edukativna radionica na kojoj će biti predstavljena zbirka pjesama “Amateri od zveri”, autora Popa D. Đurđeva.

Drugari će imati priliku da se sa šumskim svijetom upoznaju kroz šaljive stihove, da o njemu čuju neke sasvim nove informacije, rješavaju zagonetke i na kraju radionice naprave jednog od amatera. Poezija posvećena šumskoj družini pomoći će da se kod djece još jednom probudi ljubav prema čitanju i da razgovaraju o stihovima i temama kojima se oni bave, te razlikama između poezije i proze. Želja je da se ovim aktivnostima kod djece bogati rječnik, podstaknu mašta, razmišljanje i izražavanje, kao i kreativnost i razvoj sitne motorike.

Radionica je dio projekta Čigralište, a vodiće je profesorica engleskog jezika i književnosti Aleksandra Vujisić. Namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 8 godina, a broj mjesta je ograničen na 10.

Za četvrtak, 3. oktobra od 19 sati pripremili smo plesnu radionicu, pod nazivom Od koraka do plesa, koju organizujemo u saradnji sa plesnim klubom Sonrisa. Radionica će biti održana u prostorijama plesnog kluba Sonrisa, u ulici Vasa Raickovića 2b (preko puta Mašinske škole)

Muzika ima veliki značaj na razvoj svakog djeteta. Ona utiče na razvoj tjelesnih, intelektualnih i kognitivnih  sposobnosti.  Cilj radionice je da se djeca upoznaju sa plesom, nauče pravilno držanje tijela, vježbaju koordinaciju i savladaju prve plesne korake. Takođe, tokom radionica razvijaće osjećaj za muziku i ritam. Radionicu će voditi Jelena Vukčević, državna prvakinja u klasičnom i latino plesu. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 5 do 9 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 4. oktobra u 19 sati uslijediće nova edukativna radionica pod nazivom Pronađi lidera u sebi,  a realizujemo je u saradnji sa Brainobrain Montenegro.

Brainobrain je program za djecu koji omogućava pravilan razvoj mozga, intelektualnih sposobnosti i životnih vještina. Osim toga brže i efikasnije uče, razvijaju koncentraciju, fokusiranost, vještine vizualizacije i kreativniji su. Cilj radionice je da pospješimo komunikacione vještine, emocionalnu inteligencija i liderske vještine kod djece kroz NLP aktivnosti, koju sprovode licencirane edukatorke Brainobrain programa za mentalnu aritmetiku i NLP Kristina Žugić i Jasna Dautović.  Zapravo, imaće priliku da  kroz igru i timski rad  prevaziđu barijere u komunikaciji i otkriju kako se to najuspješnije komunicira u timu. Radionica je namjenjena djeci od 10  do 12 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

Radionice realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna – edukativna učionica.

Leave a Reply