Naredne sedmice radionice engleskog, o učenju kroz igru i ambroziji

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice predškolci će u toku besplatnih radionica učiti kroz igru i vježbati motoričke vještine, ali i usvajati nova znanja engleskog jezika na zanimljiv način. Osnovnoškolci će otkriti brojne zanimljivosti o korovskoj biljci, ambroziji.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 17. septembra od 19 sati biće održana radionica Učimo kroz igru koja je namijenjena djeci predškolskog uzrasta.

Radionica ima za cilj da obezbijedi stimulativno okruženje i igre koje će djeci pomoći u razvoju njihove memorije, pažnje, koncentracije kao i vještina socijalizacije i timskog rada. Radionicu vodi psihološkinja Milica Kruščić, a teme koje se obrađuju kroz igru biće vizuelna pažnja, pamćenje, serijacija, klasifikacija, fina motorika, socijalizacija. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 3 do 5 godina, a broj mjesta je ograničen 15.

U srijedu, 18. septembra u 18 sati počinje edukativno-kreativna radionica pod nazivom Learning the Names of Clothes koju organizujemo u saradnji sa školom engleskog jezika Helen Doron Montenegro.

Učenje po Helen Doron metodi je aktivan način usvajanja jezika, kroz igru i podsticajne aktivnosti u kojem su djeca neprekidno izložena engleskom jeziku u stimulativnom okruženju. Ideja radionice je da djeca na zanimljiv način, kroz igru i saradnju sa svojim vršnjacima usvoje nazive odjeće. Na taj način će se zabaviti, družiti sa vršnjacima, a istovremeno usvojiti nova znanja engleskog jezika, uz punu podršku i podstrek predavača. Radionicu će voditi profesori engleskog jezika Helen Doron Biljana Zec i Dalila Mandić. Radionica je namijenjena uzrastu od 4 do 6 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 20. septembra u 19 sati uslijediće edukativna radionica pod nazivom Saznaj šta je ambrozija. Radionicu će voditi predstavnica Centra za zaštitu i proučavanje ptica, biološkinja Bjanka Prakljačić.

Na radionici, djeca će imati priliku da se nauče nešto više o ambroziji, korovskoj biljci koja izaziva više od polovine svih polenskih alergija kod ljudi. Zašto je ambrozija opasna? Kako možemo da je uklonimo? Da li utiče na druga živa bića, osim čoveka? Na ova i mnoga druga pitanja mališani će dobiti odgovore čime će se podstaći njihova znatiželja da posmatraju prirodu oko sebe na drugačiji način. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 10 godina, a broj mjesta je ograničen na 20.

Radionice realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna – edukativna učionica.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply