Sjutra o načinima plaćanja alimentacije

Roditelj kojem nije pripalo starateljstvo ima i pravo obavevezu da izdržava dijete. O tome šta je u stvari alimentacija i na koji način je najbolje uplaćivati razgovaraće samohrani roditelji na novom sastanku u četvrtak, 12. septembra.

Kupovina igračke, novih patika ili plaćanje vrtića NIJE ALIMENTACIJA, osim ako tako ne stoji u pravosnažnoj presudi.

Alimentacija je pravo djeteta, a njeno nedavanje predstavlja krivično djelo.

Roditelji će imati priliku da tokom dva sata, koliko traje susret Grupe, podijele svoja iskustva, dobiju podršku, ali i sami budu podrška drugim roditeljima.

Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama poziva sve roditelje da dođu u četvrtak u 18 sati u prostorije udruženja Roditelji (Vuka Karadžića 2/3) gdje će, osim vršnjačke podrške, moći da dobiju i besplatan pravni savjet od advokata kao i psihološku podršku.

Oni su najavili da će Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama uskoro početi sa okupljanjem i u Nikšiću.

Roditelji koji nijesu iz Podgorice pravni savjet toga dana mogu dobiti putem besplatne SOS Roditeljske linije pozivom na broj 080 888 888 u periodu od 17 do 20 sati.

Za sva ostala pitanja SOS Roditeljska linija je dostupna svakog radnog dana od 16 do 20 sati.

Udruženje Roditelji sprovodi projekat Psihološka i pravna podrška samohranim roditeljima i jačanje grupe za samopomoć, čiji je cilj zaštita prava djece kroz podizanje svijesti građana o medijaciji kao najboljem modelu za rješavanje brakorazvodnih sporova, koji finansira Ministarstvo pravde.

Odgovore na brojna pitanja koja se tiču razvoda roditelji mogu pronaći u Vodič Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva (5128 downloads), koji je udruženje Roditelji objavilo prošle godine.

Leave a Reply