Trećacima aplikacija za lakše i zanimljivije učenje matematike

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva ZUNS je, u želji da pomogne djeci da lako i uspješno savladaju gradivo, za učenike trećeg razreda osnovne škole pripremio interaktivnu aplikaciju Matematika kroz igru.

Kako je saopšteno iz ZUNS-a, aplikacija autora Aleksandra Dlabača elektronski je dodatak štampanom udžbeniku i u potpunosti prati nastavni program iz matematike za treći razred.

“Aplikacija omogućava učenicima da na zanimljiv način, koji oni doživljavaju kao igru, rješavaju matematičke zadatke. Osim što djeci pomaže u savladavanju gradiva iz matematike, djeca se navikavaju da koriste savremene tehnologije i učе роmoću njih”, navode u Zavodu.

Đaci imaju mogućnost da samostalno provjere tačnost urađenog zadatka, što doprinosi samostalnom učenju.

Neki zadасi označeni su zvjezdicom i oni su namijenjeni darovitim učenicima. Za rješavanje tih najzahtjevnijih zadataka igra nudi savjete pomažući učeniku da dođe do rješenja.

Zadaci su interaktivni, praćeni ilustracijama, interesantnom grafikom i prijatnom muzičkom podlogom, što dodatno privlači učenika da rješava zadatke.

“Vjerujemo da će učenje nа ovaj način doprinijeti da djeca zavole matematiku”, poručuju iz ZUNS-a.

Aplikacija se nalazi na sajtu Zavada za udžbenike i nastavna sredstva i može se koristiti na svim računarima i “pametnim” mobilnim uređajima (telefonima, tabletima) sa pristupom internetu.

Izvor: CDM

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply