Sa roditeljima razvojne, a sa djecom edukativne radionice                    

Razvojni centar u Podgorici okupiće naredne sedmice roditelje, u toku razvojne radionice, kao i djecu koja će se usmjeriti na postizanje boljeg uspjeha u školi i usvajanje znanja. Predškolci i školarci će kroz različite interaktivne vježbe raditi na razvoju i osnažovanju socijalne i emocionalne zrelost, dok će kroz igru otkriti da padeži nisu daveži.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 2. septembra od 18 sati biće održana radionica pod nazivom Veliki svijet mališana, za djecu jaslenog uzrasta od 1 do 3 godine i njihove roditelje, a vodiće je psiholog Miloš Bulatović.

Kroz interaktivni pristup saznaće:
– kako i zašto rane relacije utiču na sveukupni razvoj djeteta;
– kako jaka, pozitivna veza sa roditeljima pomaže djeci da razviju povjerenje i empatiju i osjećaj za dobro-loše;
– zašto je saznajni razvoj pod uticajem različitih faktora, uključujući međuodnose, iskustvo i okruženje djeteta;
– kako i na koji način podsticati razvoj govora i zašto su važne dnevne rutine. Broj mjesta je ograničen na 5.

U utorak, 3. septembra u 19 sati počinje nova edukativna radionica pod nazivom Padeži nisu daveži, a vodi je profesorica Tatjana Marković Mitić.

Jedna od kategorija u maternjem jeziku od koje osnovci najviše zaziru su padeži. Da li ih je zaista tako teško savladati? Kako razlikovati akuzativ od lokativa i da li je genitiv zaista tako strašan otkriće djeca koja budu učestvovala u radionici. Njen cilj je da školarci steknu dodatna znanja o padežima  i da kroz igru i  niz interaktivnih vježbi nauče da ih prepoznaju, razlikuju i pravilno koriste. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 10 do 12 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 4. septembra sa početkom u 19 sati uslijediće kreativno edukativna radionica pod nazivom Da nam škola bude laka, koju realizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa.

Obrazovno-razvojni program namijenjen je djeci uzrasta od 4 do 6 godina i ima za cilj da kroz razvoj fine motorike, socijalne i emocionalne zrelosti, opažanja, pamćenja i pažnje omogući djeci lakši i uspješniji prelazak iz vrtića u školu. Program se izvodi kroz interaktivne aktivnosti koje uključuju timski rad, saradnju i individualno osamostaljivanje i prilagođen je uzrastu djeteta. Na taj način podstiče se razvoj intelektualne, socijalne i emocionalne spremnosti djeteta. Neke od aktivnosti kojima se stimuliše rani razvoj su grafo-motoričke vježbe, vježbe opažanja  percepcije, vježbe slušanja i pričanja, matematičko-logičke vježbe, poligon spremnosti. Radionicu vodi Ivana Leovac Radulović, a broj mjesta je ograničen na 10.

Radiionice realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna – edukativna učionica.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply