Marija Vujović i Marko Vukčević nijesu strogi roditelji, ali se red zna

Foto: Luka Barović

Manekenka Marija Vujović i muzičar Marko Vukčević nijesu strogi roditelji, ali se, kako kažu, red mora znati u njihovoj petočlanoj porodici, koja će uskoro dobiri još jednog člana.

Svjesni su da je vaspitanje djece ozbiljan zadatak kome su oboje potpuno posvećeni. Trude se da sa djecom provode što više vremena. U njhovoj kući je kreativni nered dozvoljen, u tome djeca imaju veliku slobodu.

“Ipak, najvažnije nam je da ih naučimo da jedino radom mogu nešto postići, da je sve ostalo uspjeh na kratke staze. Tako su i nas naši roditelji učili. Sad su druga vremena, drugačije se djeca podižu, ali ono što je dobro ne treba mijenjati”, ispričao je Marko u intervjuu za Gloriju.

Nakon 12 godina braka Marija i Marko dobiće četvrto dijete, nakon dvije ćerke i sina. Ime djeteta izabraće tek kad ga uzmu u naručje. Pol djeteta im nije važan, jedino o čemu brinu jeste da posljednje sedmice trudnoće i porođaj proteknu kako treba.

Uvećanju porodice najviše su se obradovale njihove kćerke. Njih dvije su ih stalno pitale kad će dobiti još jednu bebu. Kad su im rekle da će uskoro dobiti brata ili sestru, silno su se obradovale.

“Marku i meni je uvijek bilo svejedno hoće li biti dječak ili djevojčica, a izgleda i njima, jer nisu tražile batu ili seku, već samo bebu. Sad su počele da mi govore kako žele da poslije ove rodim još jednu bebu, ali ja sam im ozbiljno rekla da mama neće više rađati. Četiri je naš srećan broj”, priznaje Marija, koja drugo stanje dobro podnosi pa joj obaveze oko djece ne padaju teško.

Oboje su odrasli u porodicama sa troje djece i od početka braka govorili su da bi voljeli da imaju četvoro nasljednika.

“Sad nam se želja ostvarila i presrećni smo zbog toga”, kaže Marija.

Da su duže čekali, kako dodaje, razlika između djece bi bila prevelika. Sada je njihovo najstarije dijete završilo prvi razred, drugo u septembru kreće u školu, a najmlađe ide u vrtić.

“Tako da je ova beba došla u pravom trenutku, dok još nismo izašli iz roditeljske forme”, kaže uz smijeh manekenka.

Marko je snažan oslonac supruzi, a jednako kao i ona učestvuje u podizanju djece.

Marija je na početku posljednje trudnoće imala velike mučnine i tada im je bilo malo teže organizovati se. Marko je tih prvih mjeseci preuzeo većinu kućnih i obaveza vezanih za djecu.

Iako podizanje djece uglavnom prate neprospavane noći i umor, u njihovom slučaju ni to, kako tvrde, ne predstavlja problem. Ponekad se desi da Marija i Marko spavaju samo pola sata u jednom danu, ali to ih ne čini nervoznim i ne utiče na njihov dnevni ritam.

Marija u trdnoći nema poseban način ishrane i ne razmišlja o kilogramima. Redovno ide na kontrole i uživa u hrani.

“Ni u prethodnim trudnoćama nisam mislila o tome koliko ću se ugojiti. Znam da ću, kad se porodim, ishranom i vježbama težinu vratiti na staro, tako da se time ne opterećujem. Jedem sve što mi prija, od kolača do raznoraznih jela, ali u manjim količinama”, navodi ona.

Jedna od najljepših žena svijeta, muza Toma Forda i miljenica najpoznatijih svjetskih fotografa, zbog porodice je ulice Njujorka zamijenila podgoričkim, i kaže da joj, od kada je postala mama, ne nedostaje modna pista.

“Učestvovala sam u revijama svih važnih kreatora današnjice, tako da sam sve profesionalne želje ispunila. Onoga trenutka kada sam prvi put postala mama, moji prioriteti su se promijenili”, priča Marija.

Od kada je majka, za nju sve ima drugačiji smisao. Uloga majke joj je najvažnija. Srećna je i ne žali ni za čim.

Kad bi mogla da vrati vrijeme, sve bi isto uradila. Da se nije udala, kako kaže, sigurno bi ostala u Njujorku, ali pošto jeste nije željela da njihova djeca odrastaju u tom gradu.

“Uskratili bismo im mnogo toga. Život je ovdje lakši i ljepši za njihovo odrastanje”, smatra Marija.

Izvor: CDM

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply