Upis u vrtić na Cetinju moguć i tokom juna

JPU „Zagorka Ivanović” produžila je rok za upis djece u vrtić i jaslice za školsku 2019/20. godinu pa će roditelji koji nijesu upisali djecu u vrtić u maju, kada je prvobitno raspisan konkurs, moći to da učine tokom juna.

„Znamo da je kratak rok koji je dat Konkursom, ali to je odluka Ministarstva prosvjete i mi se moramo toga pridržavati. Međutim, svi oni roditelji, koji iz nekog razloga nijesu stigli da upišu dijete, mogu to uraditi do kraja juna. Zahtjevi sa potrebnom dokumentacijom za upis djece podnose se u vrtiću u Jabučkoj ulici, svakog radnog dana od osam do 13 časova”, kazala je direktorica ove ustanove Senka Vuksanović.

Ona je podsjetila da je za dijete koje se prvi put upisuje uz uredno popunjen Zahtjev, koji se preuzima u Ustanovi, i potvrdu o zaposlenju roditelja potreban i Izvod iz matične knjige rođenih.

Vaspitano-obrazovni rad sa djecom uzrasta od jedne godine do polaska u školu odvija se u objektima Centralnog vrtića u Ulici vojvode Boža i Novog vrtića u Jabučkoj ulici. JPU „Zagorka Ivanović“ uvijek je slijedila savremeni pedagoški pristup djetetu uvažavajući nove pristupe, nove programe. U cilju sadržajnosti života djece u Ustanovi značajna pažnja poklanja se kulturnoj i javnoj djelatnosti vrtića.

Ta predškolska ustanova će, kako je kazala Vuksanović, i ove godine organizovati Malu maturu, kojom mališani formalno obilježavaju završetak predškolskog obrazovanja.

„Odlučili smo da ove godine napravimo neke izmjene, tako da nećemo šetati kroz Cetinje nego idemo van grada. Malo ćemo prošetati s našim mališanima, družiti se, podijeliti nagrade i diplome. Mislim da će djeca biti zadovoljna, mi zadovoljni, pa ako zaključimo da je to lijepo nastavićemo i sljedeće godine tako”, kazala je Vuksanović.

Ona je podsjetila da se tokom juna tradicionalno organizuje Kolonija dječijeg prijateljstva.

„Deset mališana u pratnji vaspitača, pedagoga i direktorice u nedjelju, 9. juna, putuju u Bjeljinu, gdje se ove godine održava jedanaesta Kolonija dječijeg prijateljstva. Nadam se da će nam svima biti lijepo, jer gdje god djeca učestvuju, gdje god su ona glavni akteri, mora biti lijepo”, kazala je Vuksanović.

Izvor: RTV Cetinje

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply