U Herceg Novom humanitarna moto žurka za pomoć Luki

U želji da daju doprinos prikupljanju pomoći za liječenje devetogodišnjeg Novljanina Luke Grgurevića hercegnovski moto klub MC Cruiser organizovaće humanitarnu moto žurku u subotu, 30. marta, u konobi Kantula.

Vezuje ih ljubav prema motorima, druženju i putovanjima, ali ne propuštaju priliku da pomognu, bilo da je riječ o akcijama za pomoć u liječenju, dobrovoljnom davalaštvu krvi ili Moto djeda mrazevima i Torti za osmjeh za štićenike Dječjeg doma.

Kao i mnogo puta do sada, kada su organizovali ili učestvovali u raznim humanitarnim akcijama, članovi moto kluba MC Cruiser će na svojoj osmoj moto žurki prikupljati sredstva za operaciju malog Luke, koji boluje od cerebralne paralize.

“Čim smo saznali da našem mladom sugrađaninu treba pomoć, dogovorili smo se da i ova moto žurka bude humanitarnog karaktera. Pružiti ruku pomoći kada je potrebna, posebno onima koji su bolesni, je ono što nas čini ljudima. Svakome se može desiti da se nađe u teškoj životnoj situaciji, a mi smo tu da, zajedno sa mnogim drugima koji su se uključili u akciju, pomognemo da mali Luka dobije šansu da prohoda”, poručuju iz ovog moto kluba, koji je već pet puta organizovao slične akcije.

Često su neophodna liječenja i zahvati na klinikama u inostranstvu, pa je novčana donacija, kolika god bila, najmanje što svako od nas može da učini, smatraju u moto klubu Cruiser.

“Mi ne naplaćujemo ulaz na moto žurku, ali ćemo postaviti nekoliko kutija za donacije, i sigurni smo da će bajkeri i ovoga puta pokazati svoju humanost na djelu”, sigurni su iz MC Cruiser.

Pomoć se može uputiti tako da se upiše 23 i pošalje SMS na 14543, ili uplatom na žiro račun 520-38897-75 ili devizni račun 520042000001486634. IBAN broj: ME25520042000001486634.

Luka je rođen u oktobru 2009. godine. Tri godine kasnije dijagnostikovana mu je cerebralna paraliza. Luka živi sa mamom, tatom, bratom blizancem i sestrom u Herceg Novom.

“Doktori u dječjoj bolnici u Sent Louisu, Misuri, SAD, prepoznali su visok nivo uspješnosti u liječenju ovog mališana. U pitanju je selektivna dorzalna rizotomija. Ovo je spinalni zahvat kojim se izoluju spastični nervni završeci, nakon kojeg slijedi fizikalna terapija, a sve u cilju da se Luki omogući samostalno kretanje”, navode iz Fondacije.

Izvor: Vijesti

Leave a Reply