Naredne sedmice tri radionice za djecu različitih uzrasta

Razvojni centar udruženja Roditelji pripremio je za narednu sedmicu radionice za preškolce i osnovce koji će razvijati govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije, vježbati koordinaciju pokreta i učiti prve plesne korake i kreirati postere na temu superheroja.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak 25. februara u 17 sati  i 30 minuta pripremili smo plesnu radionicu, pod nazivom Od koraka do plesa, koju organizujemo u saradnji sa plesnim klubom Sonrisa. Radionica će biti održana u prostorijama plesnog kluba Sonrisa, u ulici Vasa Raickovica 2b (preko puta Mašinske škole).

Muzika ima veliki značaj na razvoj svakog djeteta. Ona utiče na razvoj tjelesnih, intelektualnih i kognitivnih  sposobnosti.  Cilj radionice je da se djeca upoznaju sa plesom, nauče pravilno držanje tijela, vježbaju koordinaciju i savladaju prve plesne korake. Takođe, tokom radionica razvijaće osjećaj za muziku i ritam. Radionicu će voditi Jelena Vukčević, državna prvakinja u klasičnom i latino plesu. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 3 do 5 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U utorak, 26. februara u 19 sati počinje radionica Pripremimo se za čitanje i pisanje koju organizujemo u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole, doživljaja tjelesne cjelovitosti i vremensko-prostorne orijentacije. Biće i logopedske vježbe za razvoj logomotorike, jezičkih funkcija neophodnih za razvoj impresivnog i ekspresivnog govora, grafomotorike, sukcesivnih funkcija. Radionicu vodi defektološkinja Danijela Radović, a namijenjena je uzrastu od 5 do 7 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 27. februara u 18 sati biće održana kreativna radionica Mali svijet grafičkog dizajna, namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta.

Oblik, boja, slovo, ilustracija, fotografija elementi su koji nas vizuelno okružuju bez obzira na to da li smo kući, u prodavnici, školi, ulici… Njihovim kombinovanjem bavi se serija radionica Mali svijet grafičkog dizajna koju vodi grafička dizajnerka Slađana Bajić-Bogdanović. Na ovoj  tematskoj radionici djeca će praviti postere na temu superheroja. Učiće koja je funkcija postera kao i o obaveznim i pratećim elementima, a zatim će kombinovanom tehnikom kreirati svoj rad na zadatu temu.

Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –edukativna učionica. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 8 do 14 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

 

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply