Razvojni centar nastavlja sa kreativno–edukativnim radionicama

Nakon kraće pauze zbog novogodišnjih praznika Razvojni centar udruženja Roditelji nastavlja sa radionicama, pa će naredne sedmice biti održane tri radionice za djecu različitih uzrasta. Drugari će bogatiti fond riječi i učiti kako lijepo da govore, ali prolaziti i NTC poligone, a osim toga, razvijaće i kreativnost i motoriku upotrebom različitih materijala.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U srijedu  16. januara od 19 sati biće održana NTC Radionica koju organizujemo u saradnji sa PU Pinokio Artić  i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmjeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 9 godina, a vodi je vaspitačica Sanja Krgović.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 17. januara u 19 sati počinje radionica Jezičko razgibavanje, na kojoj će drugari uz instrukcije Danijele Knežević, menadžerke kreativnih komunikacija naučiti korisne vještine komunikacije.

Jezičko razgibavanje je radionica namijenjena djeci uzrasta od 6 do 12 godina. U okviru ove radionice djeca na nenametljiv i zabavan način uče osnove komuniciranja, nadograđuju fond riječi i vježbaju verbalnu fluentnost (rječitost). Tokom radionice djeca sarađuju sa vršnjacima i uče se timskom radu kroz posebno osmišljene jezičke igre. Neke od igara u kojima djeca učestvuju tokom radionice su: premetaljke, ulančavanje riječi, rimovanje, asocijacije, pripovjedanje. Ove igre im pomažu da se ljepše izražavaju, obogate svoj rječnik i postižu bolje rezultate u školi, ali i vježbaju vještinu komuniciranja. Radionica je namijenjena školarcima, a broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 18. januara, od 19 sati biće održana kreativna radionica Male ruke, Velika djela, a vodiće je socijalne radnice Katarina Čarapić i Tanja Ćirović.

Djeca će u toku radionice vježbati aktivnosti za pravilnu upotrebu makaza ali i sama kreirati, ukrašavati i razvijati maštu. Cilj radionice je usavršavanje finih motoričkih vještina, vježbanje koordinacije, razvijanje kreativnosti, preciznosti, a sve to uz zabavu i druženje sa vršnjacima. Radioničarke će pomagati malim drugarima da kroz igru nauče nove vještine prilagođene njihovom uzrastu. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 4 do 8 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply