Odbornici ipak odlučili da se gradi vrtić u dvorištu Gimnazije

Foto: Jedro Bar

Građanska inicijativa da se promijeni lokacija novog vrtića u Baru nije dobila potrebnu većinu odbornika Skupštine opštine (SO) Bar.

Predsjednik SO Bar Mićo Orlandić formulisao je pitanje „Ko je za građansku inicijativu kojom se predlaže da se vrtić gradi na drugoj lokaciji, a ne lokaciji predviđenoj prostorno – planskom dokumentacijom“ na koje su se odbornici izjasnili po prozivci.

Za inicijativu je glasalo 14 odbornika opozicija (Demokrate, DF, SNP, URA, SDP, i Prava Crna Gora) i odbornici ( Biram Bar), protiv sedam (SD) , a 13 odbornika DPS-a, i jedan Bošnjačke stranke su bili uzdržani.

Nakon današnje sjednice Skupštine opštine i izjašnjavanja odbornika, gradiće se vrtić za 400 djece predškolskog uzrasta, za koji je u oktobru postavljen kamen temeljac u dvorištu Gimnazije “Niko Rolović”.

Predstvanici Grupe građana koji su prisustvovali i drugom nastavku 5. sjednice SO Bar kažu da su se nadali drugačijem ishodu, ali da i dalje vjeruju da se nešto može promjeniti.

O eventualnim protestima kaću da oni sami ne mogu odlučiti. Do sada se sve, kako su naveli, dešavalo spontano i u buduće ophodiće se i skladu sa situacijom.

Izvor: Jedro Bar
SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply