Nova radionica 3D štampe i 3D modelovanja u Razvojnom centru

Razvojni centar udruženja Roditelji u Podgorici je za narednu sedmicu pripremio je besplatne radionice za djecu različitih uzrasta. Za mališane jaslenog uzrasta i njihove roditelje biće održana radionica za rani razvoj, sa defektologom, dok će predškolci uživati u muzičkim igrama. Starije osnovnoškolci ćemo obradovati novom radionicom, u okviru koje će se na licu mjesta upoznati sa načinom funkcionisanja 3D olovke i kako napraviti mali hologram.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 1. oktobra sa početkom u 18 sati biće održana razvojna radionica pod nazivom Razigravanje, koja je namijenjena djeci jaslenog uzrasta,  od 1 do 3 godine.

Radionica je osmišljena da roditeljima pruži uvid u osnove socijalnog, emocionalnog, saznajnog, jezičkog i fizičkog razvoja djeteta. Učesnici će imati prilike da postave pitanja povodom nedoumica sa kojima se susreću kao roditelji, kao i da razmjene iskustva sa drugim učesnicima. Kroz praktične primjere, roditelji će moći da se dodatno upoznaju sa razvojem svog djeteta u stimulativnoj sredini, kao i upustva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom, u cilju njegovog  što boljeg razvoja. Posebna pažnja biće posvećena razvoju motoričke spretnosti djeteta i motoričkih vještina koje odgovaraju tom uzrastu. Mališani će, kroz igru, učiti o prostornim odnosima, shvatati suprotne pojmove i razvijati svoje saznajne potencijale.Radionicu vodi defektološkinja Ivana Popović, a broj mjesta je ograničen na 5. Prisustvo roditelja je obavezno.

srijedu 3. oktobra od 19 sati nastavljamo sa muzičkim radionicama pod nazivom Vrijeme je za Muziciranje, koje realizujemo u saradnji sa Muzičkom školicom TonTon, za djecu uzrasta od 3 do 6 godina.

Muzika je neizostavni dio života i svuda je oko nas. Ona je mnogo više od zvuka i čula sluha, protkana žicom razvoja kroz koje dijete prolazi. Podstiče druželjubivost, razvija kreativnost i socijalne vještina. Pomoću pjesme i igre dijete se lakše uklapa u zajednicu i razvija osećaj kolektivnog duha, razvija viši nivo socijalne kohezije i lakše razume sebe i druge. Edukacija TonTon bazira se na jedinstvenom programu rada sa djecom predškolskog uzrasta kroz muzičke radionice.

U toku radionice djeca će imati priliku da obrađuju pjesme po sluhu, sviranje na instrumentima Orfovog instrumentarijuma i da aktivno slušaju muziku i na taj način razvijaju svoju muzikalnost. Osim toga, razvijaće samopouzdanje, timski rad i imati priliku da izraze svoju kreativnosti i da sa strpljenjem pristupaju novim izazovima. Cilj ovih radionica jeste razvoj kognivnih sposobnosti, motoričkih, razvoj verbalne komunikacije i emocionalne vještine. Radionicu će voditi muzički pedagog Jana Adzić. Broj mjesta je ograničen na 10.

U četvrtak, 4. oktobra sa početkom u 19 sati pripremili smo novu interesantnu radionicu pod nazivom 3D štampa i modelovanje, koju organizujemo u  saradnji sa Open Box Studio.

Radionica 3D štampe i 3D modelovanja je namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta od 8 do 14 godina.

Cilj radionice je da se djeci predstave nove tehnologije i njihova primjena u svakodnevnom životu. Djeca će na osnovu primjera vidjeti šta je 3D modelovanje i koje primjene može da ima. Imaće priliku da na licu mjesta vide kako funkcioniše 3D štampač, i koje su njegove mogućnosti. Konkretno, u toku ove radionice djeca će kroz igru moći da se upoznaju sa načinom funkcionisanja 3D olovke, kako napraviti mali hologram i brojne druge mogućnosti koje im na zanimljiv i edukativan način omogućavaju nove tehnologije. Radionicu će voditi Miloš Radović. Broj mjesta je ograničen na 15.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply