Razvijamo kreativnost, motoriku  i učimo prve plesne korake

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice predškolci će u toku besplatnih radionica učiti kroz igru i vježbati motoričke vještine, dok će malo stariji drugari uposliti prstiće. Osim toga, pripremili smo i plesnu radionicu, u toku koje će razvijati osjećaj za muziku i ritam.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 24. jula u 19 sati  i 30 minuta pripremili smo plesnu radionicu, pod nazivom Od koraka do plesa, koju organizujemo u saradnji sa plesnim klubom Sonrisa.

Muzika ima veliki značaj na razvoj svakog djeteta. Ona utiče na razvoj tjelesnih, intelektualnih i kognitivnih  sposobnosti.  Cilj radionice je da se djeca upoznaju sa plesom, nauče pravilno držanje tijela, vježbaju koordinaciju i savladaju prve plesne korake. Takođe, tokom radionica razvijaće osjećaj za muziku i ritam. Radionicu će voditi Jelena Vukčević, državna prvakinja u klasičnom i latino plesu. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 5 do 9 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 25.jula u 19 sati kreće kreativna radionica, pod nazivom Mali Kreativci, a namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 7 godina.

Kroz igru djeca uče bolje, pripremaju se za učenje u školi, jačaju koordinaciju pokreta, pri čemu se podstiče kreativnost i mašta kao i snalažljivost u rješavanju problema. Na taj način, mališani stiču veće samopuzdanje, koje dolazi do izražaja u interakciji sa drugim ljudima. Prema tome, za uspješan rast i razvoj djece, bitno je uposliti prstiće, i to će raditi na različite načine – pravljenjem ukrasa ili igračaka od papira, kartona, tkanina i drugih materijala koje imamo u kući. Cilj radionice je  razvijanje preciznosti, vježbanje koncentacije, fine motorike prstiju kao i učenje strpljenju, a sve to kroz druženje sa vršnjacima.

Radionicu će voditi baka Milica Mirković, čije je uključivanje dio projekta Bake i deke, za aktivan razvoj, koji realizujemo u saradnji sa Crvenim krstom, a uz finansijsku podršku EU, Austrijske agencije za razvoj i austrijskog Crvenog krsta. Broj mjesta ograničen je na 15.

U četvrtak, 26. jula od 19 sati biće održana radionica Učimo kroz igru koja je namijenjena djeci predškolskog uzrasta.

Radionica ima za cilj da obezbijedi stimulativno okruženje i igre koje će djeci pomoći u razvoju njihove memorije, pažnje, koncentracije kao i vještina socijalizacije i timskog rada. Radionicu vodi psihološkinja Milica Kruščić, a teme koje se obrađuju kroz igru biće vizuelna pažnja, pamćenje, serijacija, klasifikacija, fina motorika, socijalizacija. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 3 do 5 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply